A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834927.2603.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sistem modern de coordonare a traficului, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-05-2013, ora 17:19

Sistem modern de coordonare a traficului, la Iasi

Articol de Cristian Amariei

Primaria se pregateste pentru implementarea sistemului de management al traficului, proiect ce beneficiaza de finantare europeana nerambursabila.

Procedura de licitatie pentru instalarea sistemelor moderne de gestiune a traficului se apropie de final. Ofertele firmelor care s-au inscris pentru a implementa sistemul sunt in acest moment in evaluare. In licitatie sunt prezente trei asocieri de firme, doua dintre acestea avand parteneri straini, din Spania si Israel. Firmele bucurestene UTI Grup si Information Business Consulting concureaza cu asocierea dintre Imsat SA Bucuresti si firma Menorah, din Israel si cu parteneriatul spaniol format din Etrabonal SA si Sisenar Ingenieros SL Zaragoza. Valoarea estimata a contractului este de aproximativ 70 de milioane lei fara TVA. Dupa analiza ofertelor, firmele castigatoare vor avea la dispozitie doi ani pentru a definitiva montarea echipamentelor pentru managementul traficului.

Traficul rutier din municipiu va fi optimizat cu ajutorul unui sistem modern de gestiune a circulatiei. Implementarea acestui sistem de management al traficului va fluidiza circulatia in municipiul Iasi prin reducerea timpului de stationare a autovehiculelor la traversarea intersectiilor, cresterea vitezei de circulatie si reducerea ambuteiajelor in trafic. Practic, va fi instituit un centru de comanda de unde operatori vor observa traficul si vor controla in timp real semaforizarea in functie de numarul de masini aflate in circulatie. De asemenea, pe baza analizei traficului vor fi realizate si modificarile de circulatie necesare. In acest sistem vor fi incluse 90 de intersectii ce vor beneficia de semafoare noi, senzori de detectie a numarului de masini, dar si echipamente de transmitere a informatiilor la centrul de comanda. Sunt urmarite de asemenea cresterea sigurantei circulatiei auto si pietonale prin implementarea unui sistem de camere video.

     
Tag-uri: primarie, trafic, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii