A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675146.7396.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Singurele tari din lume in care nu este razboi: Sunt doar zece!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-10-2016, ora 14:10

Singurele tari din lume in care nu este razboi: Sunt doar zece!

Articol de Cristian Amariei
Lumea devine un loc tot mai periculos si acum exista doar 10 tari care pot fi considerate complet lipsite de razboi sau conflicte de tot felul, potrivit autorilor celui de-a 10-a editii anuale a Global Peace Index, scrie The Independent, in pagina electronica.

Agravarea conflictului din Orientul Mijlociu, lipsa unei solutii la criza refugiatilor si o crestere a deceselor cauzate de incidente teroriste majore, toate acestea au contribuit ca lumea sa fie mai putin pasnica in 2016, decat in 2015.

Si exista acum mai putine tari in lume care pot fi considerate cu adevarat pasnice - cu alte cuvinte, care nu sunt angajate in nici un conflict plan intern sau extern - decat au existat in 2014.

Potrivit Institutului pentru Economie si Pace, un think tank care a dat indicele in ultimii 10 ani, numai Botswana, Chile, Costa Rica, Japonia, Mauritius, Panama, Qatar, Elvetia, Uruguay si Vietnam sunt libere de orice fel de conflict in acest moment.

„Brazilia este tara care a iesit din lista, si ca una dintre tarile cu cele mai rele performante de la an la an, a reprezintat o preocupare serioasa inaintea Jocurilor Olimpice de la Rio”, spune fondatorul IEP Steve Killelea pentru The Independent.

„Dar probabil cel mai remarcabil rezultat in ce priveste indicele de pace din acest an”, spune el, „a fost ponderea prin care situatia din Orientul Mijlociu trage in jos restul lumii atunci cand vine vorba de pace.”

Sursa: capital.ro
     
Tag-uri: conflicte, pericol, razboi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii