A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662173.1383.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sigur nu stiai asta! Ce se intampla daca bei bere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-10-2014, ora 10:51

Sigur nu stiai asta! Ce se intampla daca bei bere

Articol de Madalina Irimia
Oamenii de stiinta au decis: consumata cu moderatie, berea poate avea efecte benefice pentru organism.

Dupa zeci de ani de cercetari s-a dovedit ca efectele potentiale ale consumului moderat de bere sunt compatibile cu un stil de viata echilibrat. Cu un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice – daca 100 ml de bere cu alcool au doar 43 kcal, aceeasi cantitate dintr-un vin de masa, de pilda, are 84 de kcal – , be rea nu ingrasa si nici nu provoaca modificari in masa corporala, cum ar fi aparitia burtii. in varianta fara alcool, 100 ml de bere au doar 17 kcal.

Un alt motiv pen tru a include berea in dieta zilnica este pentru ca aceasta poate rehidrata organ ismul dupa efort fizic, datorita continutul sau de peste 93% apa. Analizele de laborator au mai aratat ca berea este foarte bogata si in antioxidanti naturali, proveniti din malt si hamei.

Pentru ca are un continut ridicat de siliciu, un mineral important pen tru sanatatea oaselor, berea poate con tribui si la prevenirea aparitiei os teoporozei.
Mai mult, doua pahare de bere contin in medie 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile. si asta nu e tot: studiile de specialitate au aratat ca berea bauta in cantitati moderate poate reduce si riscul de aparitie a bolii Parkinson, care afecteaza persoanele trecute de 50 de ani, dar si pe cel al formarii pietrelor la rinichi (are un nivel scazut de sodiu si calciu si este bogata in potasiu si magne ziu).

Un pahar de bere pe zi poate creste semnificativ si nivelul co lesterolului „bun“ (colesterol HDL), asigura protectie impotriva bac teriei Helicobacter pylori, cauza aparitiei ulcerului, si reduce si riscul de aparitie a diabetului de tip II. Berea fara al cool este recomandata inclusiv mamelor care alapteaza, pentru ca antioxidantii din bere se regasesc in laptele matern. Romanii beau 80 de litri de bere pe cap de locu itor pe an, tara noastra ocupand locul 6 in Europa.

Sursa: libertatea.ro
Foto: edu-news.ro
     
Tag-uri: bere, beneficii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii