A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661804.3359.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sfintirea caselor in ajun de Boboteaza
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-01-2013, ora 13:03

Sfintirea caselor in ajun de Boboteaza

Articol de Madalina Irimia

La ortodocsi, exista obiceiul, ca in preajma Bobotezei care se praznuieste, in fiecare an, la 6 ianuarie, preotii sa mearga din casa in casa si sa binecuvanteze locuintele crestinilor prin stropirea acestora cu apa sfintita sau agheazma, cum i se mai spune in unele locuri.

Preotii isi programeaza aceste vizite intr-una sau mai multe zile, in functie de numarul de credinciosi arondati parohiei. De regula, insa, sfintirea caselor trebuie sa se faca in ajunul Bobotezei.

Inainte de a porni cu Iordanul, cum se numeste actiunea din ajun de Boboteaza, preotii sfintesc Agheazma Mare la slujba vecerniei, sau dimineata, la slujba Sfintei Liturghii, iar apoi incep sfintirea locuintelor.

La sfintirea apei, preotul se roaga ca: "apa aceasta sa se sfinteasca cu puterea, cu lucrarea si cu pogorarea Sfantului Duh", "pentru ca sa se pogoare peste ea lucrarea cea curatitoare a Treimii celei mai presus de fire", "pentru ca sa fie tamaduitoare sufletelor si trupurilor si izgonitoare a toata puterea cea potrivnica" si pentru ca "prin gustarea si stropirea cu apa sfintita sa ne trimita Dumnezeu binecuvantarea Sa, care spala intinaciunea patimilor".

Integral pe ziare.com

Foto: arq.ro

     
Tag-uri: sfintire, case, Boboteaza
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii