ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-07-2016, ora 14:04

Sfaturile omului care a trait timp de doi ani fara sa cheltuiasca vreun ban

Articol de Cristian Amariei
In noiembrie 2008, Mark Boyle a decis sa renunte la slujba sa si sa traiasca fara bani timp de doi ani, lucru pe care l-a si reusit cu succes, scrie The Telegraph. El a dezvaluit cateva dintre secretele vietii simple, fara portofel sau conturi bancare.

Mark Boyle, un tanar de 34 de ani, absolvent al unei facultati de afaceri si economie, posesor al unei slujbe bune, la o companie care produce mancare organica, a decis in 2008 sa traiasca timp de doi ani fara bani.

El s-a mutat intr-o rulota donata si a inceput sa traiasca din mancarea pe care si-o producea singur, gatita la o plita incalzita cu lemne. Electricitatea era produsa de un panou solar cumparat cu cateva sute de euro inainte de inceperea experimentului.

Mark admite ca, la inceput, lumea il privea amuzata. "Am fost foarte criticat. Cand te impotrivesti culturii banilor nu te impotrivesti doar unor monede sau bancnote, ci unei intregi perspective asupra lumii", a spus el.

Odata cu venirea crizei, criticile s-au domolit insa, iar lumea a inceput sa ii sustina ideea. Dupa cateva luni in care eforturile sale de adaptare au fost uriase, Mark a inceput sa se obisnuiasca.

Mancarea o gatea pe o plita in fata rulotei. De spalat se spala in rau, cu un sapun de casa. Se deplasa pe jos sau cu bicicleta.

In cele din urma, Mark s-a intors in lumea monetara, dar si-a pastrat un stil de viata cumpatat si a scris deja doua carti pentru a impartasi cu ceilalti experientele.

El ofera oamenilor cateva sfaturi pentru o viata mai ieftina.

- Daca aveti nevoie de haine, nu le cumparati. Organizati intalniri cu prietenii in care puteti face schimb de haine.

- Nu cheltuiti multi bani pe calatorii. Exista site-uri unde oamenii se pot intalni pentru a-si programa calatoriile impreuna, in aceeasi masina.

- Nu dati banii pe hoteluri. Exista site-uri unde oamenii isi pun la dispozitie casa pentru oaspeti, pe gratis.

- Folositi orice petec de pamant pe care il aveti la dispozitie pentru a cultiva propria hrana.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii