A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735955945.8239.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sfaturi de alimentatie sanatoasa pentru cei care lucreaza la birou
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-02-2015, ora 11:53

Sfaturi de alimentatie sanatoasa pentru cei care lucreaza la birou

Articol de Madalina Irimia
Traim pe repede inainte si nu avem timp nici macar sa respiram, dar sa mai si mancam sanatos. De fapt, chiar asta e si motivul pe care il invoca majoritatea persoanelor care au un loc de munca solicitant, ce depaseste frecvent programul de 8 ore recomandat, si care doresc sa slabeasca dar rezultatele dietelor "din auzite" intarzie sa apara.

Ce ne facem atunci cu cei care trebuie sa stea 12 ore in fata unui calculator, cu ochii atintiti intr-un monitor si cu picioarele legate de un scaun?

Cu cei care tot timpul au deadlineuri, mail-uri de citit, intalniri de onorat, care se pot intinde pana la ore tarzii in noapte?

Ei bine, pentru aceasta categorie de persoane am gasit sfaturi care speram sa fie de ajutor si sa ajute la crearea unui stil de viata cat mai echilibrat, activ si sanatos.

Munca intelectuala necesita energie, deci nu sari peste micul dejun!

Un workaholic trebuie sa fie constient ca munca inseamna consum energetic pentru organismul sau si ca saritul peste mese sau amanarea lor cu finalizarea intr-o masa unica si copioasa la finalul zilei si cel mai adesea foarte tarzie ca si ora nu inseamna decat autosabotaj pe termen lung, manifestat prin:

- mancat tarziu si mult = digestie proasta si ineficienta;

- somn neodihnitor si fara incarcarea bateriilor pentru a doua zi;

- absenta senzatiei de foame la micul dejun cu cat ultima masa sau unica din zi a fost mai tarzie;

- accesarea in timpul zilei a unor stimulente de tipul cafea, energizante, tutun, ceaiuri verzi/negre, dulciuri pentru trezire si tonus.

In final, toate aceste greseli duc la prabusirea metabolismului care va incepe procesul de stocare de energie - adica mancarea de seara se va transforma in depozite de grasime pentru momente grele. Astfel, organismul se simte amenintat si epuizat de acest stil de viata haotic pe termen lung.

Recomandarile nutritionistului Luminita Florea, specialist Centrul Pro-Vita, sunt:

- mese regulate - sa nu se sara niciodata peste micul dejun;

- pauza de pranz = garantia eficientei muncii pentru o zi intreaga si a diminuarii mesei de seara, care va fi mai putin imbelsugata;

- miscare cu orice motiv si prilej - urcat/coborat etaje;

- mers pe jos o statie sau doua;

- o plimbare de 20 - 30 de minute fara motiv sau tinta;

- sala sau cursuri de miscare - dans, aerobic, spinning organizate, pentru ca nu exista o mai buna metoda de incarcare a bateriilor si scapare de stres ca miscarea.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: job, alimentatie, energie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii