A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817031.152.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sfarsitul erei oligarhilor rusi: Au pierdut 11 miliarde de dolari in doar 10 zile
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-01-2016, ora 16:10

Sfarsitul erei oligarhilor rusi: Au pierdut 11 miliarde de dolari in doar 10 zile

Articol de Madalina Irimia
Oligarhii rusi traiesc clipe de cosmar date de noua prabusire survenita pe piata petrolului. Alarma data de revenirea petrolului iranian in piata si spargerea barierei minime de 30 de dolari/baril a evaporat, in doar 10 zile, 11 miliarde de dolari din averea acestora.

Chiar daca activele lor valoreaza in continuare miliarde de dolari, veniturile generate de acestea se diminueaza vazand cu ochii, iar nevoia de lichiditati este mai mare ca oricand, relateaza The Telegraph.

Averi pierdute

Din anii '90 si pana de curand, miliardarii rusi au aparut aproape din neant, acumuland rapid bogatii la o scara greu de imaginat. Acum insa, prabusirea pretului petrolului si deprecierea rublei ameninta sa dizolve multe averi din Rusia.

In doar 10 zile de tranzactii, pierderile suferite de acestia se cifreaza la 11 miliarde de dolari.

Roman Abramovici, personajul care a facut miliarde de dolari din vanzarea gigantului petrolier Sibneft catre Gazprom, a pierdut aproape 820 de milioane de dolari in urma derapajului inregistrat in piata de capital.

Alisher Usmanov, un magnat al otelului si actionar cu o cota de aproape 33% in clubul de fotbal Arsenal, inregistreaza pierderi de 910 milioane de dolari, aparute in primele doua saptamani ale acestui an.

Sectorul industrial din Rusia, in special companiile din minerit si producatorii de otel, a fost primul afectat de lichidarea actiunilor pe burse, odata ce s-a reluat declinul rublei.

Deprecierea survenita in valoarea de piata a companiilor din Rusia este resimtita din plin de oligarhii ramasi pe pozitii in tara. Vladimir Potanin, un magnat din industria miniera, are o avere diminuata cu 1,3 miliarde de dolari.

Continuarea pe business24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii