A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662349.1028.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sfarsitul SMS-ului. Declin dupa doua decenii in care a schimbat felul cum oamenii interactionau intre ei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-12-2012, ora 08:37

Sfarsitul SMS-ului. Declin dupa doua decenii in care a schimbat felul cum oamenii interactionau intre ei

Articol de Madalina Irimia

O forma revolutionara de comunicare este in declin, la 20 de ani dupa ce a schimbat felul in care oamenii interactionau intre ei, scrie Daily Mail. "Twitter" si "instant messaging" sunt acum la putere, devenind cele mai populare modalitati de comunicare via telefon, spun intr-un glas expertii in domeniu. Numarul mesajelor clasice a scazut cu 1 miliard intr-un an.

Folosit de patru miliarde de oameni de pe intreg globul, SMS-ul a creat o adevarata euforie la nivel mondial atunci cand s-a "nascut" in decembrie 1992. Insa dupa doua decenii de tastare cu fervoare, Ofcom a raportat prabusirea volumului mesajelor clasice trimise de pe telefon.

In Marea Britanie, de exemplu, numarul SMS-urilor a ajuns la un varf de 39,7 miliarde anul trecut, insa acum a cazut la 38,5 miliarde in numai doua trimestre. Fenomenul este atribuit noilor forme de comunicare: Twitter si mesageria instant. Toti cei care detin astazi un smartphone au un cu totul alt stil de a transmite informatia.

Primul mesaj trimis a insemnat doua cuvinte: "Merry Christmas". A fost dat de inginerul Neil Papworth, de la computerul sau personal, lui Richard Jarvis de la Vodafone. Acest debut umil a fost inceputul unei revolutii sociale si culturale in lumea moderna. Textele au inceput apoi sa fie trimise pentru a incheia afaceri sau pentru a cere pe cineva in casatorie. Trendul a explodat in 1998, odata cu introducerea sistemului 'pay as you go' de catre patru companii majore.

Sursa: incont.ro

     
Tag-uri: sms, comunicare, declin
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii