ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-03-2015, ora 08:06

Sfarsit de martie inecat in ploi. Cum va fi vremea la inceputul lui aprilie

Articol de Cristian Amariei
Ploile vor continua sa ne sacaie si la inceputul saptamanii viitoare, iar soarele se va arata destul de rar printre nori. Tendinta ploaisa a vremii se va ameliora in prima zi a lunii aprilie, insa raman conditii de precipitatii in mare parte din tara, iar la munte vor fi lapovite si ninsori.

Norii acopera temporar cerul si pe parcursul zilei de luni si lasa ploi mai ales in vest si in nord-vest. Ploile se extind apoi spre centrul si sud-estul tarii. In zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul sufla mai tare la munte, dar prinde putere pe alocuri si in celelalte regiuni. Temperaturile cresc fata de zilele precedente, mai ales in regiunile sud-estice si vor fi astfel in jurul mediilor climatologice, adica maximele pleaca de la 9 grade in estul Transilvaniei si ajung la 18 grade in sudul extrem.

In Bucuresti, vremea se incalzeste pe parcursul zilei de luni, astfel incat mercurul urca in termometre pana in jur de 16 grade. In prima parte a zilei soarele se arata printre nori, apoi innorarile sunt tot mai accentuate si noaptea va ploua.

Marti nu scapam de ploi, dimpotriva, in regiunile vestice, nordice si centrale vor fi innorari temporar accentuate si mai ales dupa amiaza vor fi ploi, mai ales averse, iar cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari, iar pe arii restranse vor fi ploi, in general slabe, in prima parte a zilei si din nou noaptea. Mai ales in zona inalta a Carpatilor Orientali vor fi si lapovite si ninsori. Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 grade in depresiuni si 18 grade in sud.

Marti, cerul va fi temporar noros si in Capitala si vor fi conditii de ploaie, mai ales dimineata. Vantul se intensifica trecator iar in termometre se aduna pana dupa amiza 15, poate 16 grade.

Luna aprilie debuteaza miercuri cu o ameliorare a vremii in ceea ce priveste precipitatiile. Meteorologii prognozeaza cer variabil, cu innorari temporare si ploi pe arii restranse in nord-est, in nord si in centru si doar izolat in celeallte regiuni. La munte vor fi si lapovite si ninsori. Vantul sufla destul de alert, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 grade in estul Transilvaniei si in Maramures si 16 grade in Lunca Dunarii.

Norii mai strang temporar randurile miercuri si pe cerul capitalei si trecator mai sunt conditii sa ploua slab, iar vantul e inca turbulent. Temperatura maxima va fi de 14-15 grade.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: vreme, ploi, prognoza
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii