ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-09-2014, ora 13:40

Servetelele demachiante pot fi periculoase. Iata ce poti pati!

Articol de Madalina Irimia

Desi par alternativa ideala la metodele clasice de demachiere, servetelele demachiante prezinta o serie de efecte secundare neplacute pentru ten.

Specialistii in sanatate si cosmetica afirma ca servetelele demachiante nu curata eficient tenul. In loc de aceasta, imprastie impuritatile si machiajul, cauzand iritatii si chiar alergii, se arata in cadrul unui studiu realizat de dermatologii britanici.

Folosirea servetelelor demachiante la nivelul zonei delicate a ochilor ar putea duce la imbatranirea prematura a tenului, pentru ca sunt impregnate cu lotiuni de curatare ce au o actiune mai blanda si tu trebuie sa freci temeinic pentru indepartarea machaijului. Efectul? Iritarea zonei din jurul ochilor.

De asemenea, nu sunt recomandate pentru tenul uscat, cu eczeme si acnee rozacee sau cuperoza din cauza continutului mare de alcool, care usuca si mai mult pielea. Alternativa este demachierea cu produse hidratante, adecvate fiecarui tip de ten.

Majoritatea servetelelor demachiante contin conservanti, adaugati pentru a tine la distanta bacteriile dupa deschiderea pachetului. Dintre acesti conservanti, deosebit de puternic este metilisotiazolinona (MI), care poate cauza iritatii, inrosirea pielii si inflamatii locale, potrivit Mediafax. Expertii considera acest conservant un factor de risc important pentru aparitia dermatitei.

Sursa: unica.ro

Foto: ampress.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii