ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-06-2015, ora 09:55

Semnificatii istorice pentru ziua de 13 iunie

Articol de Cristian Amariei
In timpul diminetii de 13 iunie 1990, in zona Pietei Universitatii, politia a desfasurat o ampla actiune care a avut drept scop eliberarea zonei de grevistii foamei si de demonstranti. Au avut loc infruntari intre politie si manifestanti, fiind efectuate arestari. in cursul noptii a fost restabilita ordinea de catre unitati militare.

1848 - S-a format primul Guvern provizoriu revolutionar (mitropolitul Neofit – presedinte, Ion Heliade Radulescu, Chrisian Tell, Stefan Golescu, Gheorghe Magheru, Gheorghe Scurtu, Ion Odobescu, Nicolae Golescu, Ion Cimpineanu, Constantin N. Filipescu, Ion Voinescu II – membri; Nicolae Balcescu, C. A. Rosetti, Al. G.Golescu-Negru si I. C. Bratianu – secretari); a fost adoptat ca drapel national tricolorul.

1930 - A fost constituit un guvern condus de Iuliu Maniu.

1990 - in timpul diminetii, in zona Pietei Universitatii, politia a desfasurat o ampla actiune care a avut drept scop eliberarea zonei de grevistii foamei si de demonstranti. Au avut loc infruntari intre politie si manifestanti, fiind efectuate arestari. in cursul noptii a fost restabilita ordinea de catre unitati militare.

2006 - Compozitorul ungur nascut in Transilvania, György Ligeti, una dintre cele mai mari figuri ale creatiei muzicale din a doua jumatate a secolului XX, a murit la varsta de 83 de ani, la Viena.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii