A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818319.0561.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Semnificatii istorice pentru 20 iunie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-06-2016, ora 08:25

Semnificatii istorice pentru 20 iunie

Articol de Madalina Irimia
1995 - A murit, la Paris, scriitorul Emil Cioran. (opere: "Pe culmile disperarii", "Lacrimi si sfinti", "La Tentation d'exister", "De l'inconvénient d'être né") (n. 8 aprilie1911)

1825 - A avut loc incoronarea regelui Frantei Charles X Bourbon

1837 - Regina Victoria I a Regatului Unit urmeaza la tron unchiului ei regele William IV. A domnit pana in 1901, avand una ditre cele mai lungi domnii, 64 de ani.

1840 - Samuel Morse isi inregistreaza inventia, telegraful.

1891 - A murit, la Paris, Mihail Kogalniceanu, om politic, scriitor si istoric, unul dintre personalitatile de prim plan ale vietii politice si culturale romanesti din secolul XIX. (n. 6 septembrie 1817)

1969 - Georges Pompidou devine presedinte al Frantei.

1990 - A avut loc sedinta solemna a investirii noului presedinte al Romaniei. Ion Iliescu a rostit juramantul de credinta si a anuntat ca il desemneaza in functia de premier pe Petre Roman.

1992 - Membrii nou alesi ai Curtii Supreme de Justitie au depus juramantul.

1992 - Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat canonizarea ca sfinti a lui Constantin Brancoveanu si a copiilor lui, precum si a "binecredinciosului voievod Stefan cel Mare si Sfant ".

1994 - La Strasbourg, Romania a ratificat Conventia asupra Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale a Consiliului Europei, impreuna cu protocoalele aditionale.

2001 - Deputatii din Comisia juridica au abrogat articolul 200 din Codul Penal, dar au completat un alt articol, incriminand relatiile sexuale savarsite in public.

2001 - Comisia parlamentara de mediere la proiectul de lege privind acordarea unor drepturi pentru fostii sefi de stat a eliminat articolul care prevedea ca de aceste drepturi beneficiaza si fostul Rege Mihai, dar Guvernul a dat asigurari ca nu este necesara mentinerea acestei prevederi atat timp cat Executivul il recunoaste pe rege ca fost sef de stat.

2007 - Deputatul PD Cezar Preda a fost numit, de Parlament, la conducerea Comisiei parlamentare de control a activitatii SIE, el preluand postul ramas vacant in urma demisiei lui Romeo Raicu din forul legislativ

2008 - Republica Ecuador a desfiintat regimul de vize pentru persoanele care calatoresc in scop turistic in aceasta tara.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii