A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662145.3408.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Semnificatii istorice pentru 12 aprilie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-04-2016, ora 08:28

Semnificatii istorice pentru 12 aprilie

Articol de Madalina Irimia
1961 - Are loc primul zbor in Cosmos, realizat de Iuri Gagarin la bordul navei ''Vostok''.

1935 - Au inceput lucrarile Conferintei britanico-franco-italiene de la Stressa, care a examinat consecintele denuntarii de catre Germania a clauzelor militare ale Tratatului de la Versailles, adresand acesteia critici formale, neinsotite de sanctiuni.

1936 - A fost incheiat un Acord de plati intre Romania si Grecia.

1991 - in principalele orase ale tarii, Alianta Civica a organizat mitinguri de protest impotriva politicii guvernului.

1993 - in Bosnia, a fost lansata prima misiune de lupta din istoria Aliantei Nord-Atlantice.

1994 - Senatul Romaniei a adoptat Legea privind taxele si impozitele.

1994 - La Strasbourg, in cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Daniel Tarschys a fost ales in functia de secretar general al acestui organism.

1997 - Comitetul Director al Uniunii "Vatra Romaneasca" a adoptat "Declaratia de la Satu Mare", in care propunea constituirea Conventiei Nationale Romane ca o alternativa pentru guvernare.

1999 - Romania a ratificat Acordul European referitor la persoanele implicate in proceduri inaintea Curtii Europene a Drepturilor Omului, precum si cel de-al saselea Protocol Suplimentar Acordului General asupra Privilegiilor si Imunitatii Consiliului Europei.

2002 - A murit prozatorul si poetul Platon Pardau (n. 1 dec 1934)

2007 - Scriitorul si eseistul Andrei Plesu a primit din partea presedintelui Traian Basescu distinctia "Ordinul Meritul Diplomatic in grad de Mare Ofiter".

2007 - A decedat scriitorul american Kurt Vonnegut, autor al romanului "Abatorul cinci sau Cruciada copiilor: Un dans obligatoriu cu moartea" ("Pianul mecanic", "Sirenele de pe Titan", "Fii binecuvantat, domnule Rosewater sau Nu strica orzul pe gaste", "Bufoniada sau Gata cu singuratatea!", "Barba Albastra") (n. 11 noiembrie 1922)

2010 - A murit regizorul de teatru si film german Werner Schroeter, autorul filmelor "Der Tod der Maria Malibran" si "Nuit de chien" (n. 7 aprilie 1945)

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii