ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-04-2016, ora 08:54

Semne ca organismul tau nu primeste suficienta apa

Articol de Madalina Irimia
Aproximativ 80% din corpul uman este compus din apa si trebuie sa consumam o anumita cantitate pentru a oferi un echilibru functiilor organismului. Totusi, majoritatea ignora recomandarile benefice sanatatii noastre, motiv pentru care se confrunta cu efectele nedorite ale acestui lucru.

Mai ales ca exista si semne prin care organismul nostru ne arata ca are nevoie de apa. Iata care sunt acestea!

Urina este galbena

Este primul semn care iti spune ca nu bei suficienta apa. Culoarea urinei ar trebui sa aiba nuanta boabei de porumb fiert. In cazul in care urina ta arata astfel, trebuie sa stii ca asa devine si mediul perfect pentru formarea de bacterii ce duc la infectii sau chiar boli mai grave. Urina iti schimba culoarea si devine mai inchisa daca ai mancat fructe de padure, sfecla rosie, sparanghel.

Cantitatea zilnica este prea mica

Daca mergi de maximum o data pe zi la toaleta, atunci trebuie sa iei aminte la ceea ce are corpul sa-ti transmita. Consumul tau de apa este minim spre deloc. O persoana normala trebuie sa mearga la baie de 6, 7 ori intr-un interval de 24 de ore.

Te constipi

Cei 2 litri de apa pe zi recomandati de medici asigura si un bun tract digestiv. Astfel, daca nu bei apa risti sa te constipi, iar aceasta problema deseori se rezolva foarte usor: band apa. Deci, daca organismul tau nu primeste suficienta apa, acesta incearca sa o absoarba din celelalte organe, inclusiv din colon. Apa asigura fluiditate scaunului, iar lipsa ei cauzeaza constipatia.

Ai tenul uscat si ridurile devin mai pronuntate

Frumusetea vine din interior, iar pielea simte cel mai bine lucrul acesta. De aceea, daca ai o perioada in care ai redus consumul de apa, atunci sa nu te mire ca pielea ta este mult mai uscata. Un alt efect nociv al lipsei de apa este formarea si accenturarea ridurilor.

Apare senzatia de foame

Apa poate pacali corpul. De cate ori ai senzatia de foame, un pahar de apa nu doar ca te hidrateaza, dar reduce si pofta de mancare. Astfel, nu vei mai fi tentata sa dai iama in prajituri sau in chipsuri si vei putea manca la timp.

Ai dureri de cap

Te doare capul? In loc sa mergi la sertarul cu pastile, mai bine schimba directia catre bucatarie, si bea un pahar cu apa. Corpul tau incearca sa conserve cantitatea de apa pe care tu i-o oferi si, daca este vorba de un mica, atunci apar problemele. Daca nu bei apa tesuturile creierului se deshidrateaza, isi reduc dimensiunea si se indeparteaza de craniu. De aceea, durerea se accentueaza ori de cate ori iti misti capul.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii