A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833250.0407.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Semne ca ai nevoie de Omega 3
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-03-2016, ora 11:45

Semne ca ai nevoie de Omega 3

Articol de Cristian Amariei
Acizii grasi Omega 3 sunt componente esentiale ale celulelor din organism. Vezi cum iti dai seama ca iti lipsesc din organism.

Organismul uman nu poate sintetiza Omega 3, de aceea trebuie sa incluzi zilnic aceste substante in alimentatie, potrivit livestrong.com. Fructele de mare, pestele gras, precum somonul si tonul, sunt cele mai bune surse din care iti poti lua acizi grasim, dar ii poti lua si din seminte de in, nuci sau migdale. Cand ai prea putin Omega 3 in corp, simptomele sunt imposibil de ignorat.

Probleme psihice

Numeroase studii au aratat ca acizii grasi Omega 3 au efecte puternice asupra sanatatii psihice. Depresia, anxietatea, schizofrenia si tulburarea bipolara pot fi cauzate de lipsa acestor substante, potrivit unui articol din 2006, aparut in „Jurnalul American de Psihiatrie”. Problemele de memorie apar, de asemenea, din cauza lipsei de acizi grasi Omega 3.

Schimbari ale aspectului fizic

Un nivel mic de acizi grasi Omega 3 poate cauza schimbari superficiale in aspectul fizic. Pielea uscata, iritata, cu pete decolorate sau care te mananca poate indica lipsa acizilor grasi esential. In unele cazuri, pielea de pe degete, din zona amprentelor, crapa si se usuca. Daca observi ca parul este uscat si cade ori unghiile cresc foarte incet, probabil ar trebui sa iei suplimente cu Omega 3. Cercetarile au aratat ca acizii grasi Omega 3 cresc activitatea metabolica a celulelor. Astfel, lipsa lor duce la ingrasare.

Aparitia bolilor cardiovasculare

Un studiu al cercetatorilor de la Harvard a aratat ca 40% dintre persoanele care au murit din cauza bolilor cardiovasculare aveau un nivel mare de colesterol rau. Acizii grasi Omega 3 sunt foarte eficienti in reducerea colesteroului rau, dar si a inflamatiei. In plus, scad tensiunea si riscul aparitiei cheagurilor de sange – factori importanti in prevenirea bolilor cardiovasculare.

Un sistem imunitar slabit

Consumul de acizi grasi Omega 3 este esential pentru a imbunatati functionarea sistemului imunitar. Fara aceste substante, esti predispusa la boli cronice, infectii sau raceli.

Probleme cu vederea

Acizii grasi Omega 3 sunt foarte importanti pentru sanatatea ochilor. Degenerarea maculara, sindromul ochiului uscat sau glaucomul sunt trei probleme care pot fi prevenite daca ai un nivel optim de acizi grasi esentiali.

Oboseala inexplicabila

Daca esti mereu obosita, dar nu gasesti cauza, ar trebui sa vezi care este nivelul de acizi grasi Omega 3 din organism.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii