ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-03-2016, ora 16:16

Selfie-urile ar putea provoca aparitia unor riduri fine si mici pete pe fata

Articol de Madalina Irimia
O autoare de blog britanica, care face circa 50 de selfie-uri pe zi, apreciaza ca acest obicei i-a provocat aparitia unor riduri fine si mici pete pe fata. Un dermatolog nu exclude aceasta posibilitate, insa cu unele nuante, scrie friday-magazine.ch.

Explicatia ar fi ca aparatele emit lumina albastra, potential nociva pentru piele.

Potrivit unui articol aparut in Daily Mail in cursul acestei saptamani, o autoare de blog, Mehreen Baig, ar fi observat aparitia unor defecte cutanate pe fata: mici pete suprapigmentate si riduri fine. Tanara obisnuieste sa faca circa 50 de selfie-uri pe zi si afirma ca problemele i-ar fi aparut ca efect al luminii albastre emise de smartphone.

Informatia a fost preluata in zilele urmatoare de presa anglo-saxona, iar New York Post a intervievat un dermatolog, dr David E. Bank, care a confirmat ca astfel de simptome au fost constatate cand expunerea a fost intensa. Nu a spus insa ca un smartphone ar fi capabil de asa ceva. Cine se teme totusi de astfel de efecte nu are decat sa isi dea pe fata cu o crema de protectie solara, incheie friday-magazine.ch, citat de Agerpres.
     
Tag-uri: selfie, riduri, protectie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii