A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819385.5771.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Seful Corpului de control al Guvernului: „Relatia medici – companii farmaceutice e cel putin conflict de interese”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-06-2016, ora 10:46

Seful Corpului de control al Guvernului: „Relatia medici – companii farmaceutice e cel putin conflict de interese”

Articol de Madalina Irimia
Corpul de control al primului ministru face o investigatie pe tema sponsorizarilor din sanatate, seful institutiei, Mircea Valentin, afirmand intr-un interviu pentru Digi 24 ca relatia dintre medici si companii farmaceutice este gresita pentru ca este vorba "cel putin" de conflict de interese.

„Relatia medic – companii farmaceutice e gresita. Medicul trece adesea o linie pe care nu o ia in considerare, sonsorizari in domeniul medical. E cel putin un conflict de interese, nu poti sa prescrii un medicament daca o companie care il produce iti finanteaza o cercetare, chiar daca e de interes si util", a spus oficialul.

Seful Corpului de control al primului ministru a precizat ca institutia pe care o conduce investigeaza sponsorizarile. "Este firesc sa fie colaborari intre specialisti si companii, dar de la asta pana la a sponsoriza orice medic de familie sau farmacist sa mearga la congrese...", a mentionat Valentin Mircea.

De asemenea, el a argumentat ca se pot gasi mecanisme alternative pentru rezolvarea acestei probleme, companiile putand contribui la un fond special pentru cercetari, eliminandu-se astfel legatura dintre o anumita companie si un anumit medic. "E o idee de a asigura ca nu exista un conflict de interese. Cand ai un fenomen atat de amplu si nu poti sa-l controlezi, cand nu poti fi sigur ajungi la astfel de solutii, de a interzice complet", a concluzionat Valentin Mircea, spunand ca la acest fond poate contribui si statul.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii