A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675759.6522.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Seful Astra: RCA se scumpeste cu 25-30%. Platile aferente vatamarilor corporale se dubleaza
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
15-01-2013, ora 14:55

Seful Astra: RCA se scumpeste cu 25-30%. Platile aferente vatamarilor corporale se dubleaza

Articol de Cristian Amariei

Presedintele Astra Asigurari, Iulius Bucsa, a aratat, pentru Capital, ca noile reglementari privind subscrierea politelor de raspundere civila auto vor conduce la o cresterea a preturilor de pana la 30%.

Evolutia tarifelor nu va fi mai mare de 25-30% in ceea ce priveste polita RCA, iar la CASCO anticipez o stagnare, cu preturi similare anului 2012.”, spune presedintele Astra Asigurari, Iulius Bucsa.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a decis sa impuna societatilor de asigurare sa vanda politele RCA la un pret care sa permita obtinerea unui minim profit.

Cu alte cuvinte, in functie de daunele pe care le platesc, de marimea portofoliului de clienti si de costurile de emitere, fiecare companie in parte isi va calcula un pret de echilibru sub care nu va putea vinde RCA. Cu cat daunalitatea este mai mare, cu atat si pretul va fi mai mare.

Per ansamblu, specialistii se asteapta ca pretul RCA sa creasca cu pana la 40%, lucru deloc anormal, avand in vedere ca, in Romania, rata daunei este de 146%, ceea ce inseamna, ca, pe zona RCA, asiguratorii platesc, in medie, cu 46% mai mult decat incaseaza din primele de asigurare.

Integral pe capital.ro

Foto: dailybusiness.ro

     
Tag-uri: majorare, RCA, asigurari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii