ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-09-2014, ora 12:53

Sefii maternitatii "E. Doamna", demisi dupa ce un bebelus s-a nascut mort si fara asistenta de specialitate

Articol de Cristian Amariei
In urma anchetei Ministerului Sanatatii, autoritatile au decis demiterea conducerii maternitatii. Cadrele medicale care aveau obligatia de a asista pacienta in timpul sarcinii, dar si medicul care a urmarit sarcina femeii timp de 9 luni urmeaza sa fie sanctionati de Colegiul Medicilor si de Comisia de malpraxis a DSP.

In plus, medicii care erau de garda in acea noapte nu vor mai avea dreptul de a efectua garzi. in concluzie, in raportul Ministerului Sanatatii se cere imbunatatirea managementului spitalului.

Medicii nu au inregistrat si parafat biletul de intrare, raportul de garda a fost intocmit superficial, nu a fost semnat si parafat de catre medicii sefi de garda si contrasemnat de catre directorul medical sau medicul sef de sectie clinica si nici nu a fost examinat de un medic. Mai mult, nu au spus adevarul in privinta traseelor medicale ale pacientei.

Pacienta a nascut un copil mort in noaptea de 8 spre 9 septembrie, iar ore in sir ea a fost vazuta doar de o infirmiera. Mai mult, parintii primisera asigurari la internarea in maternitate ca bebelusul este perfect sanatos. Luni, concluziile celei mai recete expertize de la maternitatea din Iasi au indicat ca aparatura medicala veche este de vina pentru indicarea bebelusului ca fiind viu inainte de nastere.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii