ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-06-2015, ora 14:06

Sefa ICCJ, Livia Stanciu, reactie dura dupa votul in cazul Ponta: „Legea nu este egala pentru toti cetatenii”

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, a lansat, miercuri dimineata, un atac dur la adresa premierului Victor Ponta si a Parlamentului, dupa votul dat in urma cu o zi in Camera Deputatilor impotriva cererii DNA de urmarire penala a sefului Executivului. sefa inaltei Curti a spus ca "legea nu este egala pentru toti cetatenii Romaniei".

Livia Stanciu a declarat, miercuri dimineata, la intrarea in sediul CSM, ca dupa ceea ce s-a intamplat marti in Parlament poate concluziona ca legea nu este egala pentru toti.

Intrebata astfel despre declaratia presedintelui Klaus Iohannis, care a catalogat ca ''o zi trista pentru democratie'' votul de marti din Camera Deputatilor, sefa ICCj a spus: "Ceea ce s-a intamplat in Parlament, din punctul meu de vedere, demonstreaza ca legea nu este egala pentru toti cetatenii Romaniei''.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti, cu privire la votul Parlamentului in cazul lui Victor Ponta, ca este o zi "trista" pentru democratie, aratand ca "sa distrugi institutii si principii pentru a salva cariera unei persoane este inacceptabil".

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat marti hotararea de respingere a inceperii urmaririi penale a premierului Victor Ponta cu 231 de voturi pentru si 120 impotriva.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii