A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818283.4649.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sedentarismul ne face mai mult rau decat kilogramele in plus
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-01-2015, ora 08:41

Sedentarismul ne face mai mult rau decat kilogramele in plus

Articol de Madalina Irimia
O scurta plimbare de 20 de minute zi de zi ne poate efectiv salva viata, ne da de inteles o cercetare nou-nouta publicata in aceasta saptamana si citata de publicatia Time. Potrivit studiului care apare in American Journal of Clinical Nutrition, de doua ori mai multe morti premature pot fi atribuite lipsei de activitatea fizica, in comparatie cu decesele provocate de obezitate. Studiul se bazeaza pe date obtinute din analiza informatiilor privind 334.161 de femei si barbati din Europa.

Dupa ce au tras linie peste cercetare, oamenii de stiinta au concluzionat ca o plimbare de 20 de minute sau orice alta activitate fizica asemanatoare, in care sunt arse intre 90 si 110 calorii, va reduce riscul de moarte prematura cu 16 pana la 30 de procente.

"Mesajul este cat se poate de simplu si pe intelesul tuturor doar o mica schimbare in ceea ce priveste activitatea fizica ne poate aduce beneficii substantiale pentru sanatate. Daca suntem inactivi trebuie sa schimbam atat de putin ca sa ne asiguram ca ne reducem riscurile unei sanatati subrede", a declarat Ulf Ekelund de la Medical Research Council Epidemiology Unit din cadrul Universitatii Cambridge.

Asadar, gata cu plansul de mila in oglinda, gata cu "nu merg la sala ca oricum mananc haotic". Putina mobilizare pentru o sanatate mai buna! Ce cursuri sunt astazi la sala ta?
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii