ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-07-2012, ora 12:03

Secrete care te scapa ieftin de canicula

Articol de Madalina Irimia

Canicula este foarte greu de invins, insa exista cateva secrete care te pot ajuta sa scapi de ea. In plus, vei face si unele economii.

Trebuie sa stii ca un ventilator este mult mai eficient din punct de vedere energetic decat aerul conditionat. Acesta consuma cam a zecea parte din consumul unui astfel de sistem, scrie Fox News. In plus, nu este indicat sa suprasoliciti instalatia de aer conditionat, deoarece aceasta s-ar putea strica destul de repede.

Este bine ca, daca stai in casa, sa ai mai multe ferestre deschise. Acestea vor crea un efect de aerisire a incaperii si te vor racori fara a-ti afecta buzunarul. In cazul in care nu ai facut-o deja, poti atasa instalatiei de aer conditionat un termostat. Acesta o va opri atunci cand e nevoie si te va ajuta sa economisesti multi bani.

Pentru o eficienta mai mare, asigura-te ca totul este etans in locuinta ta, iar aerul rece nu iese prin niciun loc din incapere. Aerul cald care se aduna in camera trebuie si el evacuat. Este indicat sa ai o gura de aerisire sau un ventilator in tavan, pentru a nu suprasolicita aparatul de aer conditionat.

In cazul in are locuiesti la casa, planteaza copacii astfel incat acestia sa ofere umbra ferestrelor. Astfel, vei crea o bariera intre soare si casa ta. In plus, vei avea unde sa stai la umbra in zilele prea calduroase.

Din cand in cand, nu uita sa verifici instalatia de aer conditionat, deoarece aceasta poate aduna praf si alte elemente straine. Urmarea este scaderea eficientei acesteia. Nu in ultimul rand, atunci cand gatesti, poti sa o faci afara, daca ai posibilitatea. Astfel, bucataria ta nu va deveni o sauna.

Sursa: ziare.com

Foto: benessere.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii