ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-03-2014, ora 18:26

Se schimba buletinele de identitate

Articol de Cristian Amariei

Noile carti electronice de identitate, care vor contine mai multe elemente de particularizare, vor fi puse in circulatie incepand cu 1 aprilie 2014, prevede proiectul HG privind modificarea si completarea actelor normative referitoare la aplicarea dispozitiilor legale din domeniul evidentei persoanelor.

Datele cu caracter vizibil care exista si in prezent sunt: numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia, data si locul nasterii titularului, semnatura olografa a a titularului, imaginea faciala, CNP si adresa de domiciliu.

In afara de aceste elemente, in plus, noile carti de identitate electronice vor mai contine: datele din formatul tiparit, cu exceptia semnaturii olografe a titularului, prenumele parintilor titularului, certificate si certificate calificate, date biometrice ale titularului constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

'Cartea de identitate va avea incorporat un cip cu interfata contact, iar Cartea electronica de identitate (CEI) si Cartea electronica provizorie vor avea incorporate un cip cu dubla interfata, cu contact si contactless. Cip-urile includ microcontrolere integrate, cu capabilitati de procesare criptografica, memorie interna si au implementate intern masuri de protectie avansata impotriva accesului neautorizat si a copierii/alterarii informatiilor continute (...) Asigurarea confidentialitatii datelor transmise/primite intre CEI/CER si cititor se face prin utilizarea metodelor criptografice si/sau a unei infrastructuri de chei publice', se arata in nota de fundamentare.

Integral pe capital.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii