ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-04-2013, ora 06:28

Se pregatesc NOI REGULI privind protectia datelor personale: "Dreptul de a fi uitat", sustinut in PE

Articol de Cristian Amariei

Europarlamentarii din Comisiile pentru libertati civile si pentru afaceri juridice au adoptat o decizie care le ofera cetatenilor UE “dreptul de a fi uitati” atunci cand, intr-un context specific, isi exprima acordul pentru li se putea colecta datele cu caracter personal. Cui si in ce context ati oferi date si informatii despre dvs pentru a putea fi folosite de o terta parte in scopuri proprii? Implicati-va in dezbatere si puteti castiga premii.

Deputatii europenidin cele doua comisii ale PE sustin "dreptul de a fi uitat", ce ar obliga companiile, precum retelele sociale sau magazinele online sa stearga datele personale ale utilizatorilor la cerere. Acest drept nu ar trebui insa aplicat in cazul datelor procesate in scopuri ce tin de sanatate, considera europarlamentarii. Acestia apreciaza importanta existentei unor dosare medicale complete pentru a putea fi asigurat cel mai bun tratament.

Noua regula privind protectia datelor va inlocui actuala directiva, ce dateaza din 1995, si va aplica un singur set de reguli pentru toate datele colectate sistematic, de la motoarele de cautare la retelele sociale si datele privind educatia. Aceste noi reguli incearca sa ofere cetatenilor mai mult control asupra datelor personale, in special pe internet si, in acelasi timp, sa creeze reguli mai clare pentru afaceri.

Integral pe realitatea.net

Foto: hit.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii