ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-03-2013, ora 12:02

Se cauta un „Marco Polo modern”! Recompensa: 40.000 de euro

Articol de Cristian Amariei

Un oras chinez a pornit in cautarea unui calator de pe alte taramuri care doreste sa devina un „Marco Polo modern”. Castigatorul va fi recompensat cu un salariu de 40.000 de euro, au anuntat reprezentantii orasului.

Hangzhou, oras amplasat in estul Chinei, este renumit pentru canalurile si podurile sale. Calatorul venetian Marco Polo l-a descris drept „cel mai frumos si mai elegant oras din lume” in jurnalul sau din secolul al XIII-lea, recunoscut drept unul dintre primele relatari detaliate scrise despre un european despre China.

Acum, orasul chinez a lansat un apel catre „oamenii din intreaga lume care doresc sa paseasca pe urmele lui Marco Polo”. Anuntul a fost facut de Chen Li, reprezentant al comisie de turism din orasul Hangzhou.

Campania lansata de oficialii chinezi se aseamana cu promotiile turistice lansate de Australia sub denumirea „cel mai bun job din lume”, castigatorul primei promotii de acest tip fiind nevoit sa traiasca timp de sase luni pe o insula tropicala.

Noul Marco Polo va fi recrutat cu ajutorul retelei de socializare Facebook – care este interzisa in China – si va fi supus unei perioade de antrenament intens inainte sa calatoreasca spre orasul chinez timp de 15 zile, a anuntat comisia de turism a orasului Hangzhou intr-un comunicat de presa.

Integral pe descopera.ro

Foto: chinatourguide.com

     
Tag-uri: oras, castigator, salariu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii