A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661959.4872.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scrisoarea lui Ioan Rus catre romani: „O neglijenta in exprimare nu-mi poate sterge activitatea politica onesta”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-06-2015, ora 12:25

Scrisoarea lui Ioan Rus catre romani: „O neglijenta in exprimare nu-mi poate sterge activitatea politica onesta”

Articol de Madalina Irimia
Fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, a publicat o scrisoare deschisa in care isi cere iertare romanilor "pentru cuvintele pe care le-am folosit in legatura cu aceia dintre ei nevoiti sa plece sa lucreze in strainatate in cautarea unei vieti mai bune pentru ei si pentru copiii lor."

Ioan Rus si-a dat demisia din functia de ministru al Transporturilor la inceputul lui iunie, dupa ce a folosit cuvinte dure la adresa romanilor care muncesc in strainatate. Demnitarul si-a exprimat parerea, intr-un limbaj socant, despre familiile celor care isi castiga traiul departe de casa.

"In aceste zile imi inchei mandatul de ministru al Transporturilor.

Atat in activitatea mea desfasurata in exercitarea functiei publice, dar si in cea politica, am incercat sa fiu mai degraba un om al actiunii, mai putin al cuvintelor. imi dau seama ca felul in care m-am exprimat a cauzat suferinta multora dintre dumneavoastra, iar pentru acest fapt am inteles sa imi dau demisia. Imi cer iertare tuturor romanilor pentru cuvintele pe care le-am folosit in legatura cu aceia dintre ei nevoiti sa plece sa lucreze in strainatate in cautarea unei vieti mai bune pentru ei si pentru copiii lor. Modul in care m-am exprimat nu reflecta ceea ce cred si gandesc. Pentru mine, romanii din interiorul si din afara granitelor fac parte din natiune, au aceleasi drepturi si le datoram un respect egal. Pe de alta parte, am cunoscut si inteleg drama celor plecati departe de casa, eu insumi am in familia extinsa rude, cum am si prieteni, care lucreaza in tarile europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipa intentia mea sa jignesc ori sa ranesc pe cineva", se arata in scrisoarea publicata pe site-ul ministerului Transporturilor.

Ioan Rus aminteste insa si despre reusitele sale in fruntea ministerului si a oportunitatilor pe care a vrut sa le creeze tocmai pentru romanii din diaspora.

"Cred, totusi, ca o neglijenta in exprimare nu poate sterge aproape doua decenii de activitate politica onesta.

In calitate de ministru al Transporturilor am incercat sa creez, printre altele, oportunitati pentru romani de a reveni sa lucreze in tara, alaturi de familiile lor. Master Planul General de Transport reprezinta o astfel de posibilitate. Poate ca, pentru cel putin jumatate dintre romanii care muncesc in strainatate in domeniul constructiilor, inceperea lucrarilor prevazute in Master Planul General de Transport va reprezenta o buna ocazie de a se intoarce in tara. Timp de trei ani, ca ministru de Interne am initiat si dus la capat proiectul eliminarii vizelor pentru cetatenii romani care circula in spatiul Uniunii Europene. Am crezut si atunci, cum mai cred si astazi, ca romanii sunt o natiune de oameni muncitori care vor arata adevarata fata a Romaniei in strainatate, vor aduce acasa o noua cultura, iar modernizarea Romaniei va fi,astfel, mult mai rapida", se precizeaza in scrisoarea ministrului demisionar.

Fostul ministru al Transporturilor atrage atentia in scrisoare ca este momentul ca Romania sa aiba o alta generatie de politicieni.

"Cat despre cum vor arata si cum vor actiona viitoarele guverne ale Romaniei, acest lucru va fi decis impreuna de romanii din tara si cei din strainatate, atunci cand isi vor desemna prin vot politicienii care sa ii reprezinte. Cred ca este momentul ca Romania sa aiba o alta generatie de politicieni. Tocmai de aceea, fac un apel catre tineri, care, indiferent de zona politica spre care se simt atrasi, sa devina noua generatie de politicieni care isi va construi singura destinul si o Romanie mai buna, una in care milioane de romani se vor putea intoarce acasa si alte milioane nu vor fi nevoiti sa pribegeasca prin lume. A fost o onoare pentru mine sa fiu in slujba romanilor si, de fiecare data, am incercat sa fac tot ce mi-a stat in putere pentru a lua deciziile potrivite pentru tara noastra", a concis Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a facut in 10 iunie o declaratie halucinanta intr-un comentariu despre romanii care lucreaza in strainatate, fapt care a condus la demisia sa din functia de ministru.

"Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari-betonisti, zidarisi asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. V-O spun foarte direct. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta curva. De 700 de Euro vin acasa jumatate", a explicat atunci Ioan Rus.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii