ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-09-2016, ora 09:21

Scriitor crestin ucis in fata tribunalului unde era judecat pentru postarea pe Facebook a unei caricaturi anti-islam

Articol de Cristian Amariei
Controversatul scriitor iordanian Nahed Hattar a fost impuscat mortal, duminica, in fata tribunalului unde urma sa fie judecat dupa ce a postat pe Facebook o caricatura considerata jignitoare la adresa islamului.

Hattar a fost rapus de trei gloante in fata tribunalului din capitala Iordaniei, Amman, iar ucigasul sau a fost arestat, arata agentia de stat Petra, citata de AFP.

Scriitorul crestin in varsta de 56 de ani a fost arestat pe 13 august, dupa ce a postat pe pagina sa de Facebook o caricatura care ii ironiza pe jihadisti, scrie Daily Star.

Hattar a sters postarea, dupa ce a vazut ca aceasta a declansat o adevarata revolta pe Facebook. El a fost acuzat de insultarea islamului si incitare la conflicte sectare, inainte sa fie eliberat pe cautiune la inceputul lunii septembrie.

Caricatura intitulata "Dumnezeul lui Daesh" (acronim arab pentru Statul Islamic) infatisa un barbat cu barba, intins in pat, care se distra cu femei si bautura.

Scriitorul a explicat pe Facebook ca desenul ii ironizeaza "pe teroristi si modul in care ei isi imagineaza ca este Dumnezeu si raiul, dar nu il insulta pe Dumnezeu in niciun fel".

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: sciitor, crima, anti islam
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii