A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829442.052.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scotia contesta in instanta iesirea Marii Britanii din UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-11-2016, ora 09:52

Scotia contesta in instanta iesirea Marii Britanii din UE

Articol de Cristian Amariei
Guvernul Scotiei va contesta la instanta suprema planul Londrei de iesire din UE.

Premierul scotian, Nicola Sturgeon, este cel care a confirmat ca Scotia se va implica in disputa juridica impotriva Guvernului britanic, pe tema Brexitului.

"Activarea Articolului 50 pentru iesirea din UE va afecta interesele regionale si drepturile Scotiei, privand Scotia de drepturi si libertati", a declarat Sturgeon.

"Recunosc si respect drepturile Angliei si Tarii Galilor de a parasi Uniunea Europeana; nu incercam sa blocam acest proces, dar dorintele democratice din Scotia pur si simplu nu pot fi date la o parte. Parlamentul britanic trebuie sa legifereze si este necesara aprobarea Parlamentului Scotiei pentru activarea Articolului 50 al Tratatului UE", subliniaza Sturgeon.

Activista Gina Miller, un manager de investitii, a castigat deja la Inalta Curte, denuntand tendintele dictatoriale ale Guvernului Theresa May.

Miller a precizat ca se asteapta ca alte guverne sa se alature in demersul juridic, pe langa cel al Scotiei - ale Irlandei de Nord si Tarii Galilor.

Activista britanica a subliniat ca decizia Inaltei Curti de Justitie prin care Parlamentul trebuie consultat pe tema Brexit, inainte sa declanseze procedura iesirii din Uniunea Europeana a impiedicat Guvernul Theresa May sa se comporte in mod "dictatorial".

"Guvernul merge in directia gresita. Decizia arata ca (Theresa May - n.red.) nu poate recurge la clauza care se numeste prerogativa regala, pentru ca nu traim intr-un sistem dictatorial ieftin", a spus Gina Miller.

Curtea Suprema de Justitie britanica va analiza in decembrie contestatia Guvernului Theresa May depusa dupa decizia Inaltei Curti de Justitie.

Amintim ca premierul Marii Britanii, Theresa May, a anuntat anterior ca are de gand sa invoce Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona si sa notifice oficial UE cu privire la intentia Regatului Unit de a parasi blocul comunitar pana la finele lunii martie 2017.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: scotia, brexit, ue
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii