A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819040.1983.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scoala se face oriunde, chiar si sub pod! (Video)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-01-2014, ora 16:05

Scoala se face oriunde, chiar si sub pod! (Video)

Articol de Madalina Irimia

Un grup de elevi din India, cu profesorii lor, tin cursurile in aer liber, chiar sub un pod. Kumar Sharma, "un profesor" din India in varsta de 40 de ani, tine cursuri provizorii sub un pod. Elevii sai sunt prea saraci sa mearga la scoala, astfel ca Sharma a vrut sa le dea o mana de ajutor copiilor. Ei cred in educatie si spun ca aceasta este o arma importanta pentru tinerii indieni, care isi doresc o viata mai buna.

Kumar nu este chiar un profesor adevarat, dar cunoaste multe. Din motive financiare el a renuntat la in anul trei de studiu la Scoala de Afaceri pe care o urma.

Atunci cand nu este cu cei mici, Kumar lucreaza la un magazin. Dupa servici, timp de doua ore ii invata pe elevi lucruri de baza. Cand merge la cursuri, el este insotit adesea de fratele sau, care la randu-i le preda celor mici.

Lectiile se tin in aer liber, elevii stau pe jos pentru ca nu au banci sau scaune. Clasa lor se afla sub un pod, care ii si apara de ploaie cand este cazul.

Copiii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani invata sa citeasca, sa scrie si sa socoteasca, lucuri de baza pentru fiecare. Din fericire, elevii nu prea lipsesc de la cursuri, semn ca le place si sunt atrasi de nou.

Lucurile nu au stat bine de la inceput. Kumar a avut discutii lungi cu parintii copiilor, care ar fi preferat sa ii puna la munca, decat sa stea la scoala.

Cu totii spera ca intr-o zi vor avea o scoala normala, cu ziduri si ferestre, in care sa invete. Dar pana atunci, invata din povestile de viata ale lui Kumar si se pregatesc pentru viitor.

Sursa: apropo.ro

     
Tag-uri: scoala, India, pod
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii