ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-06-2013, ora 05:37

Schimbarea pe care am putea sa o vedem de acum la televizor: "Am primit prea multe plangeri in ultima perioada"

Articol de Cristian Amariei

CNA a decis, marti, sa recomande uniformizarea volumului sunetului in programele de radio si televiziune, astfel incat sa fie eliminat discomfortul creat telespectatorilor si ascultatorilor, resimtit in special la difuzarea publicitatii.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) vrea sa elaboreze un standard pentru nivelul tariei sunetului, prin care sa se asigure o uniformizare a volumului acestuia in programele de radio si televiziune, prin punerea in aplicare a Recomandarii European Broadcasting Union (EBU) 128-2011.

In acest sens, in sedinta de marti, Consiliul a adoptat o recomandare la propunerea "Grupului de lucru Loudness", constituit din initiativa CNA si coordonat de Sotir Caragata, director al Directiei Secretariat General din CNA. Grupul Loudness este format din reprezentanti ai radiodifuzorilor, distribuitorilor prin cablu, studiourilor de productie si ai mediului universitar si din trei reprezentanti ai CNA (Sotir Caragata, Petre Dinca si Cristian Ivanciovici). Sotir Caragata a declarat, in sedinta de marti, ca Grupul Loudness a fost constituit pentru a analiza problemele generate de lipsa de uniformitate a volumului sonor din programele audiovizuale si pentru a identifica solutii pentru remedierea acestora.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: ghimpele.ro

     
Tag-uri: CNA, sunet, reclame
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii