A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662168.9136.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

"Scarile catre Rai" - Orezariile din China: Imagini care pot pacali ochiul uman
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-02-2013, ora 14:35

"Scarile catre Rai" - Orezariile din China: Imagini care pot pacali ochiul uman

Articol de Madalina Irimia

Hectare intregi de orezarii aflate in China reusesc sa pacaleasca ochiul uman atunci cand sunt privite in ansamblu. Cateva fotografii in care sunt infatisate aceste suprafete mari de pamant dau impresia unor tablouri.

O serie de terase pe care sunt dispuse orezarii la baza muntilor Yuanyang din sud-vest-ul Chinei au fost surprinse in cateva fotografii care pot pacali ochiul uman, noteaza tabloidul britanic Daily Mail.

Descrise drept "scarile catre Rai" aceste orezarii se afla la o altitudine de 2000 de metri. Orezariile Hani din China au fost construite in urma cu aproximativ 2.500 de ani de stramosii oamenilor care locuiesc acum in aceasta zona.

Nevoiti sa cultive orezul in aceasta zona, locuitorii din apropierea muntilor Yuanyang au creat terasele pentru a favoriza dezvoltarea culturilor.

Pentru a-si arata recunostinta fata de maiestria felului in care au construit orezariile, dinastia Ming a Chinei a acordat titlul de "Sculpturi indemanatice" zonei Hani, iar acest loc a fost incadrat de UNESCO ca zona a patrimoniului cultural si natural.

Sursa: mediafax.ro

Foto: lovethesepics.com

     
Tag-uri: imagine, orezarii, China
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii