A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834834.8024.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scara catre Rai: Cum arata drumul cu 3.922 de trepte
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-01-2014, ora 14:27

Scara catre Rai: Cum arata drumul cu 3.922 de trepte

Articol de Cristian Amariei

O scara metalica din muntii Ko'olau, din Hawaii, inchisa pentru public, atrage amatori de senzatii tari din toata lumea.

In Hawaii, trasee deosebite pentru drumetii se intalnesc la tot pasul. Exista o multitudine de rute perfecte pentru a vedea rasaritul sau apusul, pentru adrenalina sau pentru relaxare, pentru antrenament sau doar pentru plimbare, dar exista un traseu care ofera cate putin din fiecare: un peisaj superb, adrenalina, relaxare, secret si chiar ilegalitate, relateaza Huffington Post.

Scara Haiku din Oahu, supranumita si Stairway to Heaven, scara catre Rai, este in topul preferintelor celor pasionati de drumetii. Aflata in muntii Ko'olau, acoperiti de o vegetatie luxurianta, scara cu 3.922 de trepte conduce catre varful Puu Keahiakahoe. Constructia, realizata initial din lemn, a fost amplasata in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, pentru ca soldatii sa poata avea acces la o antena radio aflata pe munte. in anii '50, dupa inchiderea bazei militare, scara a trecut in proprietatea Pazei de Coasta, care a decis inlocuirea treptelor cu unele din otel si amplasarea unor rampe in anumite zone.

Prima portiune este dificila, necesitand escaladarea aproape verticala a unui versant abrupt. Scara trece apoi pe deasupra autostrazii si serpuieste de-a lungul crestei. Muntii, norii si oceanul, in departare, formeaza o priveliste incredibila.

Sursa: protv.ro

Foto: amazingplacesonearth.com, en.wikipedia.org, vagabondish.com

     
Tag-uri: scara, rai, peisaj
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii