A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833802.3301.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scapa de tantari prin trucuri naturale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-07-2014, ora 09:28

Scapa de tantari prin trucuri naturale

Articol de Cristian Amariei

Dupa caldura exagerata, a doua mare problema a verii este reprezentata de tantari. Majoritatea produselor, care se gasesc pe piata, impotriva tantarilor au compusi chimici deosebit de periculosi, in special pentru copii. In plus, au si un miros greu de suportat.

Iata asadar cateva alternative naturale care tin tantarii departe.

In primul rand scapa de toate sursele de apa statuta (care pot deveni locatia perfecta pentru femelele tantar sa-si depuna ouale): de la vasul de apa al catelului pana la piscina gonflabila din curte, apa trebuie schimbata de cateva ori pe saptamana.

Exista cateva plante al caror miros nu poate fi suportat de tantari: catusnica (iarba-matelor), rozmarin, citronella grass (sau lemon grass - iarba de lamaie), levantica, scortisoara, menta. De asemenea, precum in miturile cu vampiri, tantarii se feresc de usturoi. Un tratament sigur impotriva muscaturilor este sa tai un catel de usturoi si sa aplici zeama pe piele - asta daca nu ai nimic impotrivca mirosului persistent.

La fel de bine poti face o solutie din o parte de suc de usturoi si cinci parti de apa, pe care sa o pulverizezi prin aer, atunci cand esti in exterior. Daca nu supoorti mirosul de usturoi pe pielea ta, poti pulveriza aceasta solutie pe un prosop sau bucati de material pe care sa le tii pe langa tine.

Daca pregatesti un gratar afara, pentru a tine tantarii la distanta arunca un praf de rozmarin si salvie direct peste carbuni.

Anumite uleiuri esentiale. precum uleiul de eucalipt, uleiul de scortisoara si uleiul de ricin sunt cunoscute pentru efectele anti-tantari. Amesteca 10-12 piucaturi de astfel de ulei cu doua lingurite de ulei de masline sau ulei de floarea-soarelui si aplica pe piele.

O alta solutie eficienta este un amestec de patrunjel pisat si otet de mere. Aplica aceasta compozitie direct pe piele sau umezeste o batista cu solutia rezultata si leaga-ti batista de mana.

Cea mai activa perioada a tantarilor este la rasarit si apus. Incearca, pe cat posibil sa eviti sa stai afara in aceasta perioada.

Se stie ca tantarii sunt mai atrasi de hainele in culori inchise, asa ca daca planuiesti sa petreci foarte mult timp afara, alege-ti haine in culori cat mai deschise.

O alta recomandare este evitarea parfumurilor si produselor cosmetice dulci, cu miresme florale.

Sursa: femina.rol.ro

Foto: unica.ro

     
Tag-uri: tantati, usturoi, otet
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii