A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664687.0204.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scandalul Volkswagen: Compania, avertizata inca din 2011 in legatura cu trisarea la teste
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-09-2015, ora 09:27

Scandalul Volkswagen: Compania, avertizata inca din 2011 in legatura cu trisarea la teste

Articol de Madalina Irimia
Un inginer al Volkswagen a avertizat compania inca din 2011 in legatura cu trisarea la testele de emisii poluante, potrivit unui ziar german.

Publicatia Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung a explicat ca aceasta informatie a iesit la suprafata dupa izbucnirea scandalului, potrivit BBC.

Pe de alta parte, cotidianul Bild am Sonntag informeaza ca producatorul german de echipamente auto Bosch, care a produs sistemul software respectiv, a avertizat grupul Volkswagen inca din 2007 ca acest sistem este destinat numai pentru faza de testare si ca o eventuala instalare a sa pe vehiculele destinate circulatiei pe drumurile publice este ilegala.

BBC a contactat reprezentantii VW, insa acestia nu au dorit sa comenteze speculatiile aparute in ziare.

Duminica, autoritatile germane au cerut constructorului auto sa explice pana la data de 7 octombrie modul in care intentioneaza sa respecte standardele de mediu pentru motoarele sale diesel.

Pe de alta parte, Italia a decis blocarea vanzarilor masinilor produse de Volkswagen care sunt echipate cu motoare diesel Euro 5, in urma scandalului.

Si Elvetia a luat o decizie similara. Autoritatile din Tara Cantoanelor au interzis temporar vanzarea oricarui model diesel al gigantului auto, care ar putea avea montate dispozitive capabile de pacalirea testelor de emisii poluante.

Scandalul VW

Compania Volkswagen este pe cale sa plateasca 18 miliarde de dolari daune dupa ce Agentia de Protectie a Mediului din SUA (EPA) a descoperit ca a trisat utilizand un soft care manipuleaza testele de emisii poluante la masinile diesel.

Agentia a descoperit ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.

Ulterior, ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anuntat ca Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si pe masinile din Europa.

Intre timp, CEO-ul Martin Winterkorn si-a dat demisia si a fost inlocuit cu Matthias Muller, director al companiei Porsche.
     
Tag-uri: volkswagen, scandal, teste
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii