A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817100.0381.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scandalul Panama Papers: Lionel Messi, investigat de autoritatile spaniole
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-04-2016, ora 10:02

Scandalul Panama Papers: Lionel Messi, investigat de autoritatile spaniole

Articol de Madalina Irimia
Autoritatile fiscale din Spania investigheaza acuzatii privind nereguli fiscale ce il implica pe jucatorul de fotbal Lionel Messi, al carui nume apare in scandalul Panama Papers, al conturilor offshore.

Familia lui Messi a dat publicitatii o declaratie in care neaga acuzatiile si a amenintat ca va da in judecata institutiile mass-media care ofera informatii ce il leaga pe jucatorul argentinian de conturile firmei din Panama.

Barcelona spune ca l-a sprijinit pe Messi si familia acestuia.

Starul fotbalului mondial, Lionel Messi, apare in documentele panameze. Acesta ar detine o companie in Panama inregistrata de Mossak Fonseca in anul 2012, Mega Star Enterprises Inc. Afacerile lui Messi cu structuri offshore se afla in prezent in atentia Fiscului spaniol, care a constituit un caz de evaziune fiscala in acest sens. Firma de avocatura panameza Mossack Fonseca este specializata in crearea de conturi offshore, care se presupune ca pot fi folosite pentru a evita plata impozitelor.

Anul trecut, autoritatile spaniole i-au pus sub acuzare pe Messi si pe tatal sau pentru trei infractiuni de frauda fiscala, intr-un presupus caz de fraudare a Biroului de Impozitare spaniol cu suma de 4,1 milioane de euro taxe neplatite in perioada 2007-09. Cei doi vor fi judecati la sfarsitul lunii Mai si ar putea primi aproape doi ani in inchisoare daca vor fi gasiti vinovati.

Ziarul spaniol El Confidencial a publicat un articol bazat pe documentele Mossack Fonseca, sustinand ca o companie a fost infiintata in Panama la doar o zi dupa ce autoritatile fiscale spaniole a dezvaluit prejudiciul pentru presupusele nereguli comise 2007-09. Ziarul a publicat documente care pareau sa contina semnaturile lui Messi si a tatal sau.

Agentia fiscala spaniola a declarat luni ca "investigheaza indeaproape informatiile care au fost publicate." Familia Messi a declarat ca "nu a folosit niciodata compania" legata de Messi in asa-numitele "Panama Papers".

Sursa: capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii