ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-07-2013, ora 11:07

Scandalul "Nadia". Promovarea margarinei in scoli, anchetata de Ministerul Educatiei

Articol de Madalina Irimia

Corpul de control al Ministerului Educatiei Nationale (MEN) verifica, in perioada 1 - 5 iulie, modul in care un producator de margarina si-a facut publicitate in Scoala Generala nr. 11 din Capitala, potrivit unui comunicat al MEN. Decizia vine dupa scandalul declansat in presa pe tema participarii Nadiei Comaneci la promovarea unei marci de margarina intr-o scoala din Bucuresti.

"Ministerul Educatiei Nationale a dispus verificarea modului in care s-au respectat prevederile legale privind reclama si publicitatea comerciala realizata de o firma producatoare de margarina, in Scoala Generala nr. 11 din Bucuresti. Corpul de control al MEN se va afla in unitatea de invatamant in perioada 1 - 5 iulie si va analiza toate datele implicate in acest caz", se arata in comunicatul citat.

Potrivit informatiilor din presa, compania producatoare a margarinei Rama a organizat un eveniment la Scoala nr. 11. Nadia Comaneci, care face reclama acestui produs, a fost recent tinta unor atacuri pentru ca promoveaza margarina, inclusiv in scoli.

Dupa ce a scris o postare extrem de dura la adresa Nadiei Comaneci, cea care promoveaza un brand de margarina, postare pe care apoi a sters-o de pe Facebook, jurnalistul Robert Turcescu a revenit cu precizari.

"Acum despre Nadia si margarina ei: da, admit, limbajul folosit a fost dur. Postarea a fost scrisa dupa ce am aflat din mai multe surse ca doamna Comaneci umbla prin scoli si-i invata pe copii ca pot minca linistiti margarina, ca doar si ea ii da fiului ei asa ceva, ba, mai mult, ca e o mincare SANATOASA!!! Zau?! Aveti copii? Asta nu va intriga, nu va enerveaza, dragi parinti? Il lasati pe un pusti de clasa a III-a sa discearna intr-un astfel de caz? N-aveti un sentiment e revolta? Nu va tulbura gindul ca vine pustiul acasa si va spune ca i-a zis lui o mare campioana ca e sanatos sa te hranesti cu margarina? Nu vreti, dupa ce ma mai injurati pe mine o data pentru felul in care am scris ce am scris, sa declansati, macar tot cu atita patima, o dezbatere serioasa despre indemnul la a consuma margarina lansat prin scoli de doamna Comaneci? Despre cine ii permite sa manipuleze grosolan si, banuiesc, contra-cost, citeva zeci, sute, poate chiar mii de COPII?", a scris Turcescu.

Turcescu a primit replici de la Ilie Nastase si Andrei Plesu.

In lupta dintre unt si competitorul artificial, originalul este mult mai sanatos, spun specialistii. Este adevarat ca ambele produse au aceleasi numar de calorii, insa margarina are mai multe grasimi trans, ceea ce inseamna ca-ti creste automat colesterolul rau (LDL) si-ti scade colesterolul bun (HDL)

Sursa: mediafax.ro

Foto: bzc.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii