ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
18-02-2016, ora 10:36

Scandalul Antenelor, in The New York Times. Ce au scris jurnalistii americani despre Dacian Ciolos si Klaus Iohannis

Articol de Cristian Amariei
Scandalul declansat de decizia ANAF privind evacuarea postului Antena 3 a ajuns si in The New York Times, care a preluat o stire publicata de agentia Associated Press. Din relatarile jurnalistilor, reiese ca presedintele Klaus Iohannis a luat apararea postului de televiziune.

Dacian Ciolos apara ordinul de evacuare, scriu jurnalistii americani, care puncteaza ca premierul roman a afirmat ca nu poate da indicatii unei autoritati autonome. De partea cealalta, presedintele Klaus Iohannis este amintit ca un "aparator" al postului de televiziune.

Relatarea integrala a articolului scris de Associated Press, preluat de The New York Times

"Premierul Romaniei, Dacian Ciolos, a aparat, miercuri, ordinul de evacuare al unuia dintre sediile unei televiziuni nationale, desi acesta a recunoscut ca perioada de 5 zile caruia i s-a dat pentru a face acest lucru a fost prea scurta.

Dacian Ciolos a fost chemat in Parlament pentru a da explicatii despre aceasta mutare, pe care presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a descris-i ca fiind "o brutala incercare de a suprima dreptul la libertate".

De asemenea, si presedintele Klaus Iohannis a luat apararea postului de televiziune Antena 3.

"In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila", a spus presedintele.

Statul roman a confiscat studiourile televiziunii Antena 3 in 2014 ca urmare a unei decizii judecatoresti pentru a recupera daunele dintr-un caz de spalare de bani. Autoritatile fiscale au emis un ordin de evacuare de cinci zile luni, 15 februarie, dar acesta a fost atacat in instanta de catre Antena 3 in cursul zilei de miercuri. Ciolos a mai spus ca autoritatile fiscale ale tarii sunt autonome si nu are puterea si autoritatea sa le zica ce sa faca.

Dan Voiculescu, fostul proprietar al grupului Antenelor, are de ispasit o sentinta de 10 de ani, dupa ce a fost gasit vinovat de spalare de bani in 2014. Din acel an, fiica sa a trecut la conducerea televiziunii. Instanta a dispus confiscarea studiourilor TV pentru a acoperi daunele."

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii