A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662423.4247.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Scandal urias inaintea decernarii premiilor Oscar. „Actorii de culoare nu stiu sa joace in filme?”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-01-2016, ora 10:39

Scandal urias inaintea decernarii premiilor Oscar. „Actorii de culoare nu stiu sa joace in filme?”

Articol de Madalina Irimia
Doua dintre cele mai respectate personalitati de culoare de la Hollywood, regizorul Spike Lee si actrita Jada Pinkett Smith, au promis ca vor boicota gala decernarii premiilor Oscar, din cauza lipsei de diversitate in randul celor nominalizati.

Regizorul Spike Lee si actrita Jada Pinkett Smith (sotia actorului Will Smith) au publicat luni mesaje pe retelele de socializare, in care anunta ca nu vor fi prezenti la gala Oscar din 28 februarie, scrie CNN. Evenimentul a fost criticat pentru faptul ca toti cei nominalizati la Oscar sunt albi, pentru al doilea an la rand.

„Nu putem sustine asa ceva, nu vreau sa fiu nepoliticos...Cum este posibil ca pentru a doua oara consecutiva toti cei 20 de actori nominalizati sa fie albi? 40 de actori albi in doi ani si niciun negru. Actorii de culoare nu stiu sa joace in filme? La naiba!”, a rabufnit Spike Lee.

„Dr. King a zis: „Vine o vreme cand un individ trebuie sa ia atitudine, una care nu este nici sigura, nici politica, nici populara, pe care trebuie sa o adopte deoarece asa ii dicteaza constiinta”, a mai scris Spike Lee, regizorul unor filme incarcate de tensiune rasiala, precum „Do the Right Thing” si „Malcolm X”.

Lee a spus ca „adevarata lupta” contra rasismului de la Hollywood nu tine neaparat de Oscaruri, ci trebuie dusa „in birourile directorasilor marilor studiouri si retele de cablu”.

Sotul Jadei Pinkett Smith, Will Smith, s-a numarat printre actorii cu mari sanse la o nominalizare Oscar, pentru rolul din „Concussion„, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Hashtag-ul #OscarsSoWite a devenit popular pe internet, in conditiile in care multi pretendenti de culoare la premiile Oscar nu au obtinut o nominalizare. Cei 7.000 de membri care voteaza castigatorii Oscarurilor sunt in mare parte barbati albi, „batrani, care nu mai sunt in tema cu dorintele cinefililor de astazi”, scrie CNN.

Spike Lee a primit un premiu onorific Oscar in noiembrie 2015. Cu acest prilej, controversatul regizor a declarat: „Industria aceasta a filmului este cu mult in urma sportului, este ridicola. Este mai simplu sa fii presedintele SUA, ca negru, decat sa conduci un studio de film. Sincer va zic”.

Gala premiilor Oscar din 2016, a 88-a la numar, va fi gazduita de actorul de culoare Chris Rock, care nu s-a implicat in scandalul #OscarSoWhite. Totusi, vineri, Rock s-a referit la Oscaruri, pe Twitter, drept „the white BET Awards”.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii