ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
27-02-2012, ora 12:33

Scandal in tenisul romanesc. Ruxandra Dragomir a decis sa-l demita pe Andrei Pavel

Articol de Cristian Amariei

Un scandal fara precedent loveste tenisul romanesc dupa ce presedintele federatiei, Ruxandra Dragomir, a decis sa-l demita pe capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis, Andrei Pavel.

La momentul respectiv, Pavel a fost sustinut de toti jucatorii, acestia declarandu-se fara rezerve alaturi de fostul lor lider.

Acum, Andrei Pavel a replicat cu un comunicat acid la adresa Ruxandrei Dragomir, pe care o acuza ca a distrus tenisul romanesc.

"Destituirea din functia de capitan al lotului masculin de Cupa Davis a survenit fara o instiintare din paferea Federatiei Romane de Tenis. La momentul demiterii am aflat decizia, cu consternare, de la componentii echipei de Cupa Davis. Abia ulterior am primit un mail din partea Federatiei Romane de Tenis in care sa fiu anuntat ca nu mai ocup pozitia de capitan nejucator al echipei. Contextul revocarii din functie include considerente exclusiv subiective, demiterea in sine prevaland argumente personale sustinute de conducerea federatiei", isi incepe Andrei Pavel sirul acuzatiilor.

Fostul numar 13 in clasamentul mondial a dezvaluit apoi ca Ruxandra Dragomir s-a opus aducerii lui Ion Tiriac si Ilie Nastase langa echipa de cupa Davis.

"Am incercat sa aduc langa echipa si mai mari campioni, ca Ion Tiriac si Ilie Nastase, propunere respinsa din start de catre presedinta FRT, Ruxandra Dragomir, care nu agreeaza aceste mari valori ale tenisului romanesc. Tot noi am fost cei care am propus aducerea juniorilor langa echipa, lucru pe care l-am facut si cand eram jucator", a mai scris Pavel.

In final, Andrei Pavel sustine ca demiterea din functia de capitan nejucator pentru ca nu a vrut sa participe la jocurile de culise de la FRT.

"Demiterea mea s-a produs ca urmare a refuzului meu sau al lui Gabriel Trifu de a accepta jocurile de culise ale Federatiei Romane de Tenis si pe fondul politicii conducerii federatiei, care aduce prejudicii grave lotului national", a incheiat Andrei Pavel.

Demiterea lui Andrei Pavel a involburat apele in care se scalda tenisul din Romania, decizia Ruxandrei Dragomir fiind criticata, public, de mai toate vocile importante ale acestui sport.

S-a ajuns chiar la ideea de a boicota echipa de cupa Davis, Romania urmand a trimite juniorii pe teren in urmatorul meci, daca Dragomir nu revine asupra acestei hotarari.

Sursa: ziare.com

Foto: sptfm.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii