A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727709977.1566.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Satul de pescari care in trei decenii a devenit unul dintre cele mai BOGATE orase din lume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-08-2012, ora 17:04

Satul de pescari care in trei decenii a devenit unul dintre cele mai BOGATE orase din lume

Articol de Cristian Amariei

Acest oras era in anul 1979 un sat mic de pescari, insa in numai trei decenii a devenit o metropola si se mandreste cu titlul de cel mai bogat oras din Tara Marelui Zid raportat la produsul intern brut pe cap de locuitor.

China este una dintre acele tari in curs de dezvoltare care au trecut cel mai recent prin procesul de industrializare, schimbandu-se dintr-o societate axata pe productia agricola intr-una bazata pe productie industriala. Aceasta schimbare a adus o bogatie extraordinara locuitorilor, facand totodata din China a doua putere economica a lumii. Omul care a contribuit decisiv la transformarea Chinei a fost Deng Xiaoping. Fost lider al Partidului Comunist din China, acesta nu a avut niciodata titlul de sef de stat sau sef de guvern, insa el a fost liderul de facto al Republicii Populare Chineze de la sfarsitul aniilor 1970 pana la inceputul aniilor 1990.

In 1978, dupa moartea lui Mao Zedong, Deng Xiaoping a renuntat la dogmele vechi si a declansat o ampla reforma economica, orientata spre o liberalizare controlata si treptata, atat interna, cat si externa. Acesta a ales cinci zone care urmau sa devina tinta investitiilor. Shenzhen a fost una dintre cele cinci regiuni alese. Shenzen este situat pe malul raului Pearl River la Nord de Hong Kong. In urma cu 30 de ani aici traiau cateva familii de pescari, iar satul era numit Baoan County. Numele Shenzhen l-a primit in anul 1979.

Integral pe capital.ro

Foto: yeahthatskosher.com

     
Tag-uri: oras, China, pescuit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii