A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833280.2995.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sase politisti din Baltimore, acuzati oficial de moartea unui tanar de culoare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-05-2015, ora 10:10

Sase politisti din Baltimore, acuzati oficial de moartea unui tanar de culoare

Articol de Cristian Amariei
Sase politisti din Baltimore, urmariti penal pentru moartea unui tanar de culoare in aprilie, caz care a condus la revolte in masa in acest oras din estul SUA, au fost inculpati in mod oficial, inclusiv pentru crima, a anuntat joi procuroarea Marilyn Mosby din Maryland, potrivit AFP si Reuters.

'Toti cei sase politisti au fost gasiti vinovati. Ei vor comparea in fata instantei in 2 iunie', a afirmat aceasta.

Marele juriu a retinut toate capetele de acuzatie impotriva celor sase politisti, trei albi si alti trei de culoare, intre care unul pentru omor si patru pentru omor prin imprudenta, adaugand pentru fiecare cap 'punerea in pericol a vietii altora', a precizat procuroarea intr-o conferinta de presa.

Un singur politist, Caesar Goodson (45 de ani), intrat in politia din Baltimore in 1999, a fost inculpat pentru 'crima rezultand dintr-o actiune periculoasa pentru altii si indiferent de vieti omenesti', precum si omucidere involuntara, erori profesionale si lipsa de asistenta.

Daca va fi condamnat si daca sanctiunile nu sunt cumulate, el risca maximum 30 ani de inchisoare, iar ceilalti cinci politisti maximum zece ani.

La inceputul lunii aprilie, politistii din Baltimore au retinut un tanar afroamerican Freddie Gray (25 de ani) pentru suspiciuni de activitati infractionale.

Potrivit datelor anchetei, Gray a incercat sa scape de politie, dar el a fost prins si urcat intr-o duba. in curand pentru el a fost chemata o ambulanta care l-a transportat la spital. Dupa cum s-a dovedit, suspectul avea coloana rupta si a cazut in coma. Medicii au incercat sa-l salveze, insa la 19 aprilie acesta a decedat. Cazul a provocat revolte in masa la Baltimore, care au degenerat in violente — zeci de cladiri si peste 100 de autoturisme au fost incendiate, iar 20 de politisti au fost raniti.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii