A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674843.9153.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sase motive pentru care nu trebuie sa mai bei niciodata sucuri de fructe din comert
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-11-2016, ora 09:55

Sase motive pentru care nu trebuie sa mai bei niciodata sucuri de fructe din comert

Articol de Cristian Amariei
Sunt cunoscute beneficiile consumului de fructe proaspete. Un studiu realizat pe un esantion de 160.000 de persoane, a aratat ca un consum mai ridicat de fructe conduce la o scadere a grasimii in exces. Cu toate acestea, nu se intampla la fel in cazul sucurilor de fructe, mai ales cele din comert. Iata la ce pericole te expui:

Cantitatea mare de fructoza le face la fel de periculoase ca bauturile carbogazoase

Expertii din sanatate avertizeaza ca sucul de fructe este mai concentrat decat un fruct ca atare si chiar contine mai mult zahar decat unele racoritoare carbogazoase. Din acest motiv, se absoarbe foarte repede in stomac, ceea ce face ca intre o bautura carbogazoasa si sucul de portocale sa nu fie nicio diferenta.

Sucurile de fructe din comert contin mai mult zahar decat un baton de ciocolata

World Health Organisation considera ca „zaharurile libere” sunt prezente in mod natural in sucurile de fructe, in miere, in siropuri, dar si in toate monozaharidele si dizaharidele. In afara de zaharurile llibere, producatorii, bucatarii sau consumatorii adauga si ei zahar in sucurile de fructe.

Sucurile de fructe cumparate nu au nicio valoare nutritiva

O portie de suc de fructe nu este echivalenta cu o portie de fructe proaspete. Sucul de fructe nu este satios comparativ cu fructele intregi, chiar daca sucul contine si pulpa.

Sucurile de fructe cresc riscul de aparitie a diabetului si a bolilor de oase

Sucurile cu sirop de fructoza contin niveluri ridicate de radicali liberi ce pot provoca leziuni ale tesuturilor si pot influenta dezvoltarea diabetului. De asemenea, aceste sucuri slabesc asimilarea calciului si magneziului in corp, ceea ce duce la aparitia bolilor de oase.

Sucurile de fructe din comert cresc riscul de obezitate

Nutritionistii au atras atentia asupra faptului ca adultii se pot ingrasa cu cinci kilograme pe an, daca beau doua pahare de suc de portocale pe zi, in conditiile in care fac sport si au o dieta echilibrata.

Sticlele de plastic te pot imbolnavi. De asemenea, ei avertizeaza ca un consum ridicat de suc de fructe creste riscul de obezitate, in cazul copiilor. Sucurile de fructe nu stimuleaza masticatia si nu au beneficii nutritionale.

Sticlele de plastic in care sunt depozitate sucurile de fructe te pot imbolnavi

Specialistii au descoperit ca sticlele de plastic in care sunt depozitate majoritatea sucurilor din comert contin o substanta chimica toxica, bisphenol A (BPA), ce poate ajunge in suc si, implicit, in organismul tau. BPA-ul este legat de o multitudine de boli, inclusiv cele care afecteaza sistemul imunitar.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: suc natural, comert, risc
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii