A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719756823.7874.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sase mituri despre sex explicate de oamenii de stiinta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-03-2014, ora 11:09

Sase mituri despre sex explicate de oamenii de stiinta

Articol de Madalina Irimia

Oamenii au tendinta de a crede ca femeile si barbatii au atitudini total diferite referitoare la sex. Se spune ca barbatii vor sex, iar femeile vor angajamente sau ca barbatii cauta partenere atragatoare, in timp ce femeile sunt interesate de statutul social al barbatilor. Dar nu toti psihologii sunt sustin aceste teorii.

Intr-o noua cercetare, psihologul Terri Conley, de la Universitatea Michigan a analizat o serie de studii psihologice realizate de-a lungul timpului si a ajuns la concluzia ca diferentele dintre modul in care barbatii si femeile percep sexul nu sunt chiar atat de mari. Iata 6 mituri care demonstreaza ca lucrurile nu sunt doar albe si negre.

1. Barbatii se gandesc la sex mai mult decat femeile

In primul rand, cliseul care spune ca barbatii se gandesc la sex la fiecare 7 secunde nu are nicio urma de adevar. Totusi, este adevarat ca barbatii se gandesc la sex mai des decat femeile, dar gandurile lor zboara mult mai des la orice ala nevoie fizica, cum ar fi somnul sau mancatul.

Intr-un studiu publicat in 2011 in Journal of Sex Research, cercetatorii i-au rugat pe subiecti sa isi noteze gandurile de peste zi. Astfel s-a constatat ca barbatii se gandesc la sex de aproximativ 18 ori pe zi, pe cand femeile fac asta doar de 10 ori. Totusi, acelasi raport s-a descoperit si atunci cand a fost vorba de somn si mancare.

2. Barbatii vor aiba mai multi parteneri sexuali decat femeile

daca intrebam un numar mare de femei si barbati cati parteneri sexuali vor sa aiba intr-o anumita perioada, in medie, numarul raportat de barbati este mai mare decat cel sustinut de femei. Totusi, calcularea unei medii nu este intotdeauna cea mai buna metoda prin care sa obtii rezultate in astfel de cercetari.

Daca de exemplu, oamenii de stiinta intreaba 10 barbati cati parteneri sexuali vor sa aiba intr-un an si 9 dintre ei spun ca doar unul, iar un singur participan raporteaza ca vrea 20, atunci media este 2,9, ceea ce ar sugera ca, de fapt, un barbat spera aa aiba 3 parteneri pe an.

Daca ne utitam la raspunsul „tipic” la aceasta intrebare vom vedea ca majoritatea oamenilor, indiferent de sex, declara ci vor un singur partener.

Dar cum ramane cu numarul de parteneri pe care chiar il au barbatii si femeile?

In primul rand trebuie mentionat ca uneori, oamenii au tendinta de a oferi raspunsurile pe care cred ca ar trebui sa le dea si nu pe cele adevarate. In general, studiile au scos la iveala faptul ca barbatii declara un numar mai mare de parteneri sexuali, comparativ cu femeile. Dar in 2003, cercetatorii au constatat ca atunci cand barbatii cred ca sunt verificati cu un detector de minciuni raporteaza acelasi numar de parteneri sexuali ca femeile.

Integral pe descopera.ro

Foto: hdwallpaperss.com

     
Tag-uri: cuplu, sex, mituri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii