A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719630110.6091.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sase lucruri pe care le spun visele despre sanatatea ta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-02-2014, ora 17:27

Sase lucruri pe care le spun visele despre sanatatea ta

Articol de Madalina Irimia

De fiecare data cand ne trezim si reusim sa ne amintim ce am visat ne intrebam: „Oare ce semnificatie a avut visul?” sau „Exista vreo legatura intre ce visez si starea mea de sanatate?”.

Cand vine vorba de interpretarea viselor, multi dintre noi se asteapta ca imaginile pe care ni le amintim din vise sa aiba legatura cu vreo tulburare mintala.

Cu toate acestea, exista foarte putine dovezi stiintifice care sustin ca anumite simboluri din vise pot fi interpretate pentru a prezice probleme de sanatate adevarate.

In schimb, unul dintre cele mai recente studii realizate de specialistii care studiaza somnul au scos la iveala ca modul in care ne comportam cand visam poate indica aparitia unei boli mintale:

1. Comportamentul in timpul somnului poate indica o forma de dementa

Cercetari recente chiar au subliniat existenta unei potentiale legaturi intre o tulburare de somn in care oamenii gesticuleaza si vorbesc in somn si riscul barbatilor de a dezvolta dementa cu corpi Lewy.

Mai exact, cercetatorii de la Mayo Clinic, SUA, au descoperit ca barbatii care sufera de tulburarea de comportament care se desfasoara in perioada de somn REM ( conditie care cauzeaza pierderea paraliziei musculare care apare in mod normal in timpul somnului) au un risc de 5 ori mai crescut de a dezvolta o forma de dementa, comparativ cu indivizii care experimenteaza alti factori de risc utilizati in prezent pentru diagnosticarea dementei, precum halucinatiile.

Exista, totusi, unele cercetari care indica o legatura intre vis si probleme de sanatate, insa nu este vorba de cea mintala ci de sanatatea fizica.

2. Visul iti poate spune ca ai febra

Daca ai obiceiul sa ignori simptomele atunci cand te imbolnavesti, poate ca un cosmar te poate face sa realizezi ca ai o problema de sanatate. Bolile pot cauza cosmaruri, mai ales cand unul dintre simptome este febra, sustin oamenii de stiinta de la Mayo Clinic.

Integral pe descopera.ro

Foto: dreamresearchgroup.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii