A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735490857.2471.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sarea Epsom: beneficii reale versus mituri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-04-2016, ora 10:50

Sarea Epsom: beneficii reale versus mituri

Articol de Cristian Amariei
Dizolvata in apa calda, pentru uz extern, sarea Epsom este utila la durerile provocate de intinderile musculare, sindromul dureros miofascial si fibromialgie. Informatii sunt multe, insa care sunt beneficiile sale reale si care sunt miturile create in jurul acestei sari legendare?

Auzisem de multa vreme despre beneficiile sarii Epsom, considerata a fi de nelipsit din gospodariile noastre datorita proprietatilor sale vindecatoare. Stiam ca se poate folosi atat intern (in cure de detoxifiere a ficatului cum am tinut si eu), dar si extern cu rol de relaxare a muschilor, de facilitare a eliminarii toxinelor ori de absorbtie a magneziului prin piele.

De curand, am experimentat bazinele de plutire, ca metoda profunda de relaxare. si am aflat ca pentru ca sarea Epsom te tine la suprafata si faciliteaza plutirea. Am tot auzit ca una sau doua cani de sare Epsom ( din alte surse intre patru si sase) adaugate in apa calda din cada ajuta la detensionarea muschilor si reducerea durerilor acestora. Mai exact, dizolvata in apa calda, pentru uz extern, sarea Epsom este utila la durerile provocate de intinderile musculare, sindromul dureros miofascial si fibromialgie. Informatii sunt multe, insa care sunt beneficiile sale reale si care sunt miturile create in jurul acestei sari legendare?

Ce e sarea Epsom

Sarea Epsom, sau sulfatul de magneziu, este o substanta solida, cristalina, cu o culoare alba, inodora, cu gust amar. Asta confirm eu, pentru ca atunci cand am tinut dieta Huldei Clark cu sare Epsom, mi s-a parut cel mai amar aliment pe care l-am gustat vreodata. Atat de amar, incat dupa aceea un pahar cu ulei de masline si suc de grefruit mi s-a parut cel mai bun lichid baut vreodata. Revenind la sarea Epsom, trebuie sa stiti ca si-a primit numele ca urmare a descoperirii mineralelor in apa in orasul Epsom, din Anglia. Din punct de vedere stiintific, nu exista dovezi cantitative care sa sprijine ajutorul oferit de sarea Epsom prin intermediul bailor calde. Cu toate acestea, se gasesc o multitudine de cercetari si lucrari stiintifice cu privire la utilitatea acesteia in uzul intern (foarte bun laxativ, util in reglarea ritmului cardiac, a magneziului din sange si in eclampsie).

Putem absorbi sarea Epsom prin piele?

Sunt voci care sustin ca in urma bailor cu sare Epsom, pielea absoarbe magneziul atat de necesar organismului. Datorita impermeabilitatii pielii noastre, sarea Epsom nu poate fi absorbita cu adevarat de corp. Impermeabilitatea este protectia omului in fata deshidratarii si se realizeaza prin intermediul primului strat al pielii compus din celule moarte care contin diverse substante precum keratina si proteinele fibroase. in plus, pielea noastra este compusa si din glande care secreta o varietate de uleiuri. Odata de aceste uleiuri sunt inlaturare, celulele moarte pot absorbi o mica parte din apa, umfland-se. Acelasi efect il gasim si la boabele de fasole puse in apa. Conform unor cercetari daneze din 2010, este imposibil sa ne imbatam prin absorbtia alcoolului in piele! Acelasi principiu este valabil si in cazul bailor cu sare Epsom pentru detoxifiere.

Un alt argument impotriva absorbtiei sarii Epsom prin piele este adus de catre experimentele efectuate de soldatii israelieni. Acestia obisnuiau sa isi intinda straturi foarte mari de magneziu pe suprafata pielii, constatand ulterior, ca niciodata nu era absorbit.

Continuarea pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii