A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664360.4678.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Saptamana viitoare TVA-ul ar putea reveni la 19%
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-06-2014, ora 05:30

Saptamana viitoare TVA-ul ar putea reveni la 19%

Articol de Cristian Amariei

Saptamana viitoare TVA-ul in Romania ar putea reveni la 19%. Proiectul de lege al doctorului Tudor Ciuhodaru ce prevede scaderea TVA-ului de la 24 % la 19% a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Deputatul considera ca astfel va creste nivelul de trai al romanilor si va fi stimultat mediul de afaceri autohton si se vor crea noi locuri de munca.

Romania are una din cele mai mari cote ale TVA-ului din UE , de 24%, fiind depasita doar de Ungaria (27%), Suedia si Danemarca cu cate 25%. Pentru a avea un termen de comparatie cele doua mari economii ale zonei euro, Germania si Franta, au rate TVA de doar 19% si, respectiv, 19,6%.

Scopul cresterii TVA-ului de la 19% la 24% a fost cresterea incasarilor bugetare. Consumatorii au fost fortati sa cumpere mai scump aceleasi produse, cu preturile crescute artificial, avand drept consecinte imediate scaderea consumului si, pe termen mediu si lung, scaderea nivelului de trai. Nici mediul de afaceri nu a scapat. Producatorii au fost nevoiuti sa vanda mai scump aceleasi lucruri avand drept consecinta imediata scaderea volumului de vanazari iar pe termen mediu si lung scaderea productiei si a profitului. Sansele de dezvoltarea a firmelor romanesti au fost reduse drastic, ele fiind, practic, eliminate de pe piata comunitara. Angajatii au fost afectati de cresterea somajului si a muncii la negru.

Reducerea TVA are multiple efecte favorabile printre care cresterea si diversificarea consumului cu consecinte directe asupra cresterii nivelului de trai si stimularea mediului de afaceri si crearea de locuri de munca precum si reducerea evaziunii si a muncii la negru. Eventualele scaderi de venituri bugetare generate de diminuarea cotei standard vor fi compensate cu usurinta de reducerea economiei subterane, fapt dovedit din plin in momentul aplicarii cotei unice de impozitare. Astept ca acest proiect sa fie sustinut in Camera Deputatilor cel putin pe masura promisiunilor facute de PSD si PNL in campania electorala”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

Foto: cursdeguvernare.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii