A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818829.2873.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sange cu hepatita B de la Centrul de Transfuzie Slatina ar fi ajuns la mai multi pacienti. MS a cerut efectuarea unei anchete
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-02-2014, ora 16:23

Sange cu hepatita B de la Centrul de Transfuzie Slatina ar fi ajuns la mai multi pacienti. MS a cerut efectuarea unei anchete

Articol de Cristian Amariei

Ministrul interimar al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a cerut efectuarea unui anchete la Spitalul Judetean si la Centrul de Transfuzie Slatina, dupa ce sange infectat cu hepatita B ar fi fost transfuzat unor pacienti.

"Imediat ce am aflat ca ar putea fi vorba despre sange infectat, care ar fi fost transfuzat unor pacienti, am dispus efectuarea unui control la Centrul din Slatina si la Spitalul Judetean. Pe durata controlului, Centrul de Transfuzie Slatina a fost inchis", a declarat ministrul interimar al Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministrul a precizat ca, pana la finalizarea controlului, Spitalul Judetean a fost arondat Centrului de Transfuzie Gorj.

Directorul Centrului de Transfuzie Bucuresti, Doina Gosa, a declarat pentru MEDIAFAX ca, pentru a putea face dovada ca un pacient a fost infectat cu virus hepatitic B, in timpul transfuziei, ar fi fost nevoie ca acesta sa fi facut testul antigenului hepatitic B la internare.

"Pacientul ar putea fi purtator al virusului hepatitic B si sa nu aiba niciun simptom de boala. In plus, orice sange sau produs de sange care se transmite de la centrele de transfuzie catre spitale sunt testate, iar mostre din aceste produse sunt stocate timp de un an in centru", a explicat Doina Gosa.

Sursa: mediafax.ro

Foto: informatia-zilei.ro

     
Tag-uri: sange, hepatita, pacienti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii