A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664254.5679.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sanatate de Craciun. 4 sfaturi medicale de urmat in luna decembrie. Ce recomanda un expert
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-12-2015, ora 10:57

Sanatate de Craciun. 4 sfaturi medicale de urmat in luna decembrie. Ce recomanda un expert

Articol de Madalina Irimia
Excesele culinare pe care suntem tentati sa le facem in aceasta perioada pot sa cauzeze probleme serioase. Cum sa eviti acest lucru?

Am intrat in luna numita “luna cadourilor”, dar cunoscuta si drept luna grelelor incercari pentru organismul supus exceselor de sarbatori. Dulciuri multe, mancaruri grase, alcool peste masura – vom „pacatui” cu toate in zilele ce urmeaza. Exagerarea culinara le va face rau si celor perfect sanatosi, nu mai vorbim de cei cunoscuti deja cu probleme gastroenterologice sau proctologice.

De aceea, sfaturile care urmeaza si care vin din partea expertilor de la clinica OK Medical:

1. Respecta restrictiile alimentare, daca suferi de hemoroizi. „Craciunul si Revelionul pot fi perioade extrem de neplacute pentru cei care au hemoroizi – excesul culinar poate declansa crizele hemoroidale sau le poate agrava daca ele deja exista. O consultatie inaintea sarbatorilor este ideala in cazul in care va confruntati cu aceasta problema. Medicul proctolog – specialist in afectiunile anusului si rectului - va va spune ce puteti consuma, ce este de facut daca incepe o criza, ce alimente risca sa va inrautateasca starea – de pilda, tot ce e picant, deci grija la carnatii de casa plini de condimente”, explica specialistii.

2. Nu incerca sa scapi de probleme gastroenterologice vechi si grave cu pastile vazute la televizor. „Am observat cu totii cum s-au inmultit reclamele la produse menite sa ne scape de tulburari digestive. Daca stiti ca aveti o sensibilitate sau aveti simptome care va dau de gandit inca dinainte de ospatul sarbatorilor, vorbiti cu un medic. Nu rezolvati nimic daca incercati sa luati o pastila considerata fals magica, ba chiar pierdeti timp pretios care poate si trebuie sa fie alocat unui tratament corect si complet”, avertizeaza gastroenterologii.

Citeste continuarea pe eva.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii