A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672832.6733.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Salata verde este de 3 ori mai nociva decat baconul, iar dieta vegetariana poate fi daunatoare mediului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-12-2015, ora 11:46

Salata verde este de 3 ori mai nociva decat baconul, iar dieta vegetariana poate fi daunatoare mediului

Articol de Cristian Amariei
Alimentele considerate necesare pentru o alimentatie sanatoasa sunt fructele si legumele. Potrivit unui studiu american, consumul lor este, de fapt, mai daunator mediului incojurator decat consumul de carne.
Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Carnegie Mellon (CMU), care au analizat impactul pe calorie a diferitor alimente in termeni de costuri de energie, consum de apa si emisii de gaze, "salata verde si consumul ei este de peste trei ori mai daunator in emisia gazelor ce produc efectul de sera, decat consumul de sunca".

Studiul merge impotriva tendintei din ultimii ani care indeamna oamenii sa renunta la carne si sa consume cereale pentru a combate schimbarile climatice.
Consumul de alimente considerate "sanatoase" prevazute intr-o recomandare recenta a Departamentului Agriculturii din SUA (USDA) amplifica impactul unei persoane asupra mediului in toti cei trei factori - costuri de energie, consumul de apa si emisii de gaze, potrivit oamenilor de stiinta.

Expertii au examinat procesul de crestere, prelucrare si transportare a produselor alimentare; vanzari si servicii; depozitare si preparare. Toate au fost analizate din perspectiva efectului pe care-l au diferitele produse alimentare asupra mediului.

Paul Fischbeck, co-autorul studiului si profesor la CMU in domeniul stiintelor sociale si al deciziilor, a declarat: "O multime de legume comune necesita mai multe resurse per calorie decat s-ar crede. "

O decizie mai buna este pur si simplu reducerea numarului de calorii consumate, fara a schimba proportia de carne si alte tipuri de produse alimentare. Aceasta decizie poate reduce cu 9% cantitatea de energie, emisiile de gaze si necesarul de apa.

Mentinerea aportului de calorii prin trecerea la consumul de ”alimente sanatoase” au crescut consumul de energie cu 43 %, utilizarea apei cu 16 % si a emisiilor cu 11 %.

Dar, surprinzator e faptul ca si atunci cand oamenii reduc consumul de carne, reduc si numarul de calorii. Potrivit recomandarii USDA, impactul asupra mediului inconjrator creste: energia cu peste (38 la suta), apa (10 la suta) si emisiile (6 la suta).

Michelle Tom, un alt co-autor al studiului, a declarat ”relatia dintre alimentatie si mediu este una complexa si ceea ce este bun pentru sanatatea noastra nu este intotdeauna cel mai bun pentru mediu incojurator. Asta e important sa fie stiut de institutiile publice, iar reprezentantii lor sa fie constieni ca ei dezvolta orientarile dietice", a declarat Michelle Tom.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: salata, sanatate, bacon, dieta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii