Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SUPERALIMENTELE TOAMNEI, beneficii fantastice pentru sanatate. Cum sa-ti regenerezi organismul
Articol de Madalina IrimiaMere, pere, conopida, dovleac… Ce au in comun? Proprietati fantastice de regenerare a organismului si un cumul de vitamine care le fac, pe buna dreptate, alimentele preferate ale toamnei!
Ce trebuie sa mancam in anotimpul rece pentru regenerarea organismului?
1. Mere
Dulci sau acrisoare, merele sunt excelente atat in stare naturala, cat si gatite, atata vreme cat sunt consumate cu tot cu coaja plina de flavonoizi sanatosi. Continand extrem de multe vitamine care intaresc imunitatea, merele sunt recunoscute pentru proprietatile de prevenire a imbolnavirii celulelor. In plus, gratie continutului mare de apa si fibre, sunt excelente in curele de slabire. Sezonul lor tine pana in noiembrie.
2. Varza de Bruxelles
Gatita corect, are un gust divin! Cu o aroma usor amaruie, face casa buna cu otetul balsamic. Este o sursa excelenta de fier. Sezonul tine din septembrie tarziu pana in martie.
3. Pastarnac
Desi foarte asemanatoare morcovilor, aceasta leguma este mult mai deschisa la culoare si are o aroma puternica de nuca. Se foloseste pentru a da savoare mancarurilor pe baza de orez si cartofi, sau se face piure in supe si sosuri. Pastarnacul este extrem de bogat in potasiu si reprezinta o sursa excelenta de fibre. Sezonul tine din octombrie pana in aprilie.
4. Pere
Gustul dulce si textura zemoasa fac aceste fructe sa fie atat de apreciate… Gatite, isi desfac aroma exceptionala. Sunt o sursa excelenta de Vitamina C si fibre, fiind ideale in curele de slabire. Sezonul lor tine pana in februarie.
Citeste mai multe pe feellikecooking.ro.
Foto: shinodadesigncenter.net
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email