ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-10-2013, ora 10:15

SUPERALIMENTELE TOAMNEI, beneficii fantastice pentru sanatate. Cum sa-ti regenerezi organismul

Articol de Madalina Irimia

Mere, pere, conopida, dovleac… Ce au in comun? Proprietati fantastice de regenerare a organismului si un cumul de vitamine care le fac, pe buna dreptate, alimentele preferate ale toamnei!

Ce trebuie sa mancam in anotimpul rece pentru regenerarea organismului?

1. Mere

Dulci sau acrisoare, merele sunt excelente atat in stare naturala, cat si gatite, atata vreme cat sunt consumate cu tot cu coaja plina de flavonoizi sanatosi. Continand extrem de multe vitamine care intaresc imunitatea, merele sunt recunoscute pentru proprietatile de prevenire a imbolnavirii celulelor. In plus, gratie continutului mare de apa si fibre, sunt excelente in curele de slabire. Sezonul lor tine pana in noiembrie.

2. Varza de Bruxelles

Gatita corect, are un gust divin! Cu o aroma usor amaruie, face casa buna cu otetul balsamic. Este o sursa excelenta de fier. Sezonul tine din septembrie tarziu pana in martie.

3. Pastarnac

Desi foarte asemanatoare morcovilor, aceasta leguma este mult mai deschisa la culoare si are o aroma puternica de nuca. Se foloseste pentru a da savoare mancarurilor pe baza de orez si cartofi, sau se face piure in supe si sosuri. Pastarnacul este extrem de bogat in potasiu si reprezinta o sursa excelenta de fibre. Sezonul tine din octombrie pana in aprilie.

4. Pere

Gustul dulce si textura zemoasa fac aceste fructe sa fie atat de apreciate… Gatite, isi desfac aroma exceptionala. Sunt o sursa excelenta de Vitamina C si fibre, fiind ideale in curele de slabire. Sezonul lor tine pana in februarie.

Citeste mai multe pe feellikecooking.ro.

Foto: shinodadesigncenter.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii